|

3 işlemden biri İşcep üzerinden

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, 5 yıl önce yılda 100 bin seviyesinde olan mobil kullanıcı sayısının bugün ayda 100 binin üzerinde olduğunu söyledi. Sezen, “Her 3 işlemden biri İşCep’ten gerçekleşiyor ve ayda 100 milyonun üzerinde işlem yapılıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:25 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​3 işlemden biri İşcep üzerinden
​3 işlemden biri İşcep üzerinden

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, uçtan uca hizmet ve ideal müşteri deneyimini odak noktalarına aldıklarını belirterek, “Müşterilerin hayatını kolaylaştıracak çözümleri üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz” dedi. Son 30 yıldır dijital temas noktaları üzerinden geliştirdikleri servislerin bugün 5 milyonu aşan dijital bankacılık müşterisine dönüştüğünü vurgulayan Sezen, ilklerin bankası olduklarını, dijitalde de bu özelliklerini ortaya koyarak çalıştıklarını ifade etti..

Mobil bankacılıkta 3,5 milyon müşterimiz var

Sezen, "İlk ATM’ler, ilk online bankamatikler, ilk internet şubesi ve ilk uygulama tabanlı mobil bankacılık hizmeti gibi birçok dijital bankacılık ürününü Türkiye İş Bankası ile tanıtı. 2011’de yaklaşık 210 bin kişi mobil bankacılığı kullanıyorken, bu sayı 2016 sonunda 3,6 milyona erişti. 5 yıl önce bankamızda mobil bankacılık kullanıcı sayısı yılda 100 bin artarken, bugün ayda 100 binin üzerinde net aktif yeni mobil kullanıcı ekleniyor. 31 Temmuz itibarıyla 4,5 milyona yakın aktif kullanıcı sayısını aştık. Artık bankadan yapılan 3 işlemden biri, 4,5 milyona yakın kullanıcıya sahip olan İşCep üzerinden gerçekleşiyor” dedi.

Banka işlemleri mobil oldu

Yenilikçi para gönderme seçenekleri ile de öne çıktıklarını belirten Sezen, İşCep kullanıcılarının Ocak 2017’den beri Apple’ın “iMessage” mesajlaşma servisi üzerinden sohbet ederken, hızlı ve kolay bir şekilde para aktarabildiğini kaydetti. Mayıs ayında hayata geçirilen Apple’ın “Siri” adlı asistan servisine de yoğun ilgi olduğuna işaret eden Sezen, “Müşteriler “Para Gönder” komutunu vererek tanımlı hesaplarına İşCep’ten kolayca havale yapabiliyor. Bir diğer yenilikçi para aktarma hizmetimiz de sosyal hayatımızda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda eş, dost, akrabalar arası para aktarımını kolaylaştıran “İşCep Sosyal Hesap”. Yine Türkiye’de bir ilk olan “Sosyal Hesap” ile İşCep kullanıcıları ailelerinden veya arkadaşlarından yemek, doğum günü gibi organizasyonlar için belirledikleri hesaba para aktarmalarını isteyebiliyor, kendilerine iletilen organizasyon taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor. İşCep Mobil Borsa ile anlık borsa verilerini ücretsiz sunuyoruz ve 25 bin liraya kadar Anında Kredi ile paranın 7/24 o an hesaba yatmasını sağlıyoruz. Anında Birikim ile tasarruf yapmak da artık çok daha kolay. Karekod ve Bluetooth teknolojisi sayesinde, müşterilerimiz kartları yanında olmasa bile para yatırma ve çekme işlemlerini de hızlı ve kolay yapabiliyor” şeklinde konuştu.

Anında işlemle
ev kredisi veriyor

Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, insan hayatında vakit kaybına yer olmadığı bilinciyle geliştirdikleri “Anında İşlem” uygulamasının da kullanıcılardan tam not aldığını söyledi. Sezen, “Kullanıcılar, “Anında İşlem” ile şubelere, İnternet Şubesi ya da Telefon Şubesi’ne yönelmeden, müşteri numarası ve şifre girmeye gerek olmadan; kredi kartı bilgisi sorulmadan kredi başvuru işlemlerine ve yurtdışı çıkış işlemlerine kadar pek çok işlemi kolayca başlatabiliyor, işlem durumunu takip edebiliyor, gerekli durumlarda SMS veya e-posta ile geri bildirim alabiliyor. Anında İşlem alanında, Türkiye’de bir ilk olarak ev kredisi sürecini de uçtan uca dijital ortama taşıdık. Müşterimiz olsun olmasın herkes ev kredisine başvurarak ön onay sonrası tüm süreci takip edebiliyor ve sadece imza aşaması için şubeye geliyor” dedi.

KOBİ'Yİ UNUTMADI

Fintech girişimlerini yakından takip eden banka, KOBİ’ler için de bir dizi çalışma başlattı. Sezen, ABD’de kurdukları Maxitech'in, dünyanın en önemli girişimcilik ekosistemi olan Silikon Vadisi’nde girişimleri takip ederek, iş birliği fırsatlarını kovaladığını söyledi. Pozitron’un Monitise çıkışına giden yolda katkıları olduğuna dikkat çeken Sezen, hayallerinin benzer hikayeler çıkarmak olduğunu vurguladı.

#Yalçın Sezen
#SMS
#KOBİ
#​İş Bankası
7 yıl önce