|

34 milyar euroluk firmadan tarihi karar

Dünyanın en büyük perakende mobilya şirketi olan İsveçli IKEA, ürünlerinin daha erişilebilir olması için elektronik ticaret devleri Amazon ve Alibaba üzerinden de satış yapacak.

Yeni Şafak
14:59 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 15:03 - 10/10/2017 Salı
Diğer
IKEA artık Amazon ve Alibaba'da da satılacak.
IKEA artık Amazon ve Alibaba'da da satılacak.

IKEA, uzun zamandır süregelen üçüncü parti ortaklığına mesafeli yaklaşımına son vermeye hazırlanıyor. Habertürk'te yer alan habere göre 9 bin 500 parça ürününü kendi web sitesinden satan İsveçli mobilya zinciri, daha fazla müşteriye ulaşmak için Amazon ve Alibaba üzerinden de satışa başlayacak.

  • 1997 yılına web sitesini açan ve ilk olarak 2000 yılında sadece İskandinavya'da elektronik ticarete başlayan IKEA'nın bu piyasaya geç girdiği için pazarını yeterince e-ticaret pastasını yeterince büyütemediği ifade ediliyor.

Inter IKEA CEO'su Torbjörn Lööf, kimliklerini üçüncü parti platformlarda nasıl koruyabileceklerini bulmak istediklerini ifade ederek iş birliğini doğruladı.

Amazon geçtiğimiz yıl 136 milyar dolar, Alibaba ise 24 milyar dolar toplam satış hacmine ulaşmıştı. Amazon geçtiğimiz aylarda organik gıda perakendecisi Whole Foods'u 13.7 milyar dolar karşılığında satın alarak internet perakendeciliğinde yeni bir sayfa daha açmıştı.

IKEA'nın 2016 yılı faaliyet raporuna göre, şirketin 34 milyar euro değerindeki toplam satışında elektronik ticaretin payı ise sadece 1.4 milyar euro.

Şehir içinde butik mağaza

E-ticaretteki payını arttırmak isteyen IKEA, geçtiğimiz ay Task Rabbit isminde mobilya montajcıları ve tüketicileri bir araya getiren mobil uygulamayı satın alacağını da açıklamıştı.

  • Öte yandan, çoğunluğu şehir dışına yakın bölgelerde büyük mağaza konseptiyle çalışan IKEA, şehir içlerinde butik mağazalar da açmaya hazırlanıyor.

Yapılacak yenilikler arasında sadece mutfak ürünlerine yönelik bağımsız mağazalar ile sipariş ve teslimat noktalarının oluşturulması da bulunuyor.

Dünya genelinde 403 mağazası olan IKEA, internet açılımının yanı sıra gelecek ay Hindistan ve Letonya'da 22 mağaza daha açma hazırlığında. 49 ülkede mağazası bulunan dev şirket 5 yıl içerisinde Güney Amerika pazarına da girecek.



#IKEA
#Amazon
#Alibaba
#İnternet
6 yıl önce
default-profile-img