|

4 otomobil devinden görülmemiş ortaklık

Volkswagen, Ford, BMW ve Daimler elektrikli araba pazarını büyütmek ve sürüş menzili sorununu ortadan kaldırmak için, Ionity ismini verdiği ve merkezi Almanya'nın Münih şehrinde bulunacak yüksek güçlü elektrikli şarj istasyonları şirketi kurdu. Yıl sonuna dek Almanya, Norveç ve Avusturya'da 100 şarj merkezi kurulacak. İstasyonlar her 120 kilometrede bir hizmet verecek.

Yeni Şafak
13:40 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 13:45 - 3/11/2017 Cuma
Diğer
Volkswagen, Ford, BMW ve Daimler şarj istasyonu şirketi kurdu.
Volkswagen, Ford, BMW ve Daimler şarj istasyonu şirketi kurdu.

Elektrikli arabalarının otomotiv endüstrisine yön vereceğini düşünen dev markalar güçlerini birleştirerek yüksek güçlü elektrikli şarj istasyonları (HPC) kuracağını açıkladı. Habertürk'te yer alan habere göre Volkswagen Grup, Ford, BMW ve Daimler'in imzaladığı ve Ionity ismi verilen yüksek güçlü şarj istasyonları Avrupa ülkelerinde elektrikli arabalara özel olarak faaliyet gösterecek.

İlk istasyonlar ise Almanya, Norveç, Avusturya'da her 120 kilometrede yani 75 milde bir kurulacak. Böylelikle elektrikli arabaların sürüş menzilinden kaynaklı çekincelerin giderilmesi düşünülüyor.

  • Kısa sürede 20 elektrikli şarj istasyonunun kurulacağı açıklanırken hedef 2020 bitiminde 400 istasyonu tamamlamak.

Hedefe ulaşılması için otomobil üreticileri, otoban hizmetleri şirketi Tank & Rast'ın yanı sıra kesintisiz hizmet veren perakendeci Circle K ve enerji devi OMV ile de iş birliği anlaşmaları imzaladı. 2018 sonu itibarıyla Avrupa şarj standardı olan CCS uyumlu 100 istasyonun kurulması bekleniyor. Her bir şarj noktasındaki kapasite ise 350 kilovat (kW) olacak.

Ionity ortak teşebbüsüne dahil olan her otomobil üreticisinin şirket üzerinde eşit hisseye sahip olacağı ve diğer üreticilerin de istasyon ağının genişlemesine yönelik desteğine izin verilmesi planlanıyor.

Merkezi Almanya'nın Münih şehrinde olacak Ionity, gelecek yılın başından itibaren 50 üyeye ulaşmayı bekliyor. Ionity CEO'su Michael Hajesch yaptığı açıklamada, Avrupa çapındaki ilk HPC ağının elektrikli araç pazarının oluşmasında uzun mesafeli sürüşleri kolaylaştırarak önemli bir rol oynayacağını belirtirken dijital ödeme de alacaklarını vurguladı.

#Volkswagen
#Ford
#BMW
#Daimler
#Ortaklık
6 yıl önce