|

5 bin sipariş verdi 800 alabildi

Güney Kore’li Ssang Yong Türkiye’de ki araç talebine yetişemiyor. Türkiye distribütörü Şahsuvaroğlu yeni model Tivoli için 5 bin adet sipariş vermesine rağmen 800 tane alabildi. Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, “Sıra yazıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:41 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Dünyada kendine 4x4 ve 4x2 segmentinde pazar edinen Güney Kore'li Ssang Yong Türkiye'de ki talebe yetişemedi. 2005'ten bu yana Uzakdoğulu şirketin distribütörlüğünü yapan Şahsuvaroğlu Grubu, markanın yeni modeli Tivoli için 5 bin sipariş vermesine karşılık dünyadan gelen yoğun talep sebebiyle ancak 800 tane alabildi. Bu siparişte gelenlerinin hepsini sattıklarını aktaran Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, “Sıra yazıyoruz. Fabrikanın kapasitesi 120 bindi, gelen taleplerin ardından yıllık 200 bine çıkarıldı” dedi.


300 MİLYON DOLAR YATIRIM

Motorlu taşıtlar ticaretine 1966 yılında Erzurum'da traktör malzemeleri ile başladıklarını ve ardından otomobil bayiliği aldıklarını anlatan Yunus Şahsuvaroğlu “İçerisinde birçok markanın bulunduğu 11 araç üreticisinin bayiliğini yaptık. Plaza bayiliğini Türkiye'ye kazandırdık. İlk yol yardım hizmetlerini vermeye başladık. İlk araç finansman kredisi, test sürüşü gibi buluşlar Şahsuvaroğlu grubuna ait buluşlardır. 2007'de Ssang Yong'un distribütörlüğünü aldık. Türkiye'ye bunun için 300 milyon dolara yakın yatırım yaptık” açıklamasında bulundu.


TAKSİ TAKİBİNDEN DİSTRİBÜTÖRLÜĞE

Türkiye'de 23 bayileri olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu 44 servis olduğunu ekledi. Marka ile tanışmalarının tesadüf olduğunu aktaran Şahsuvaroğlu olayı şöyle özetledi: “Yönetim Kurulu Başkanımız Nihat Şahsuvaroğlu Fas'a bir seyahati esnasında arabayı görüyor. Görür görmez Fas'ta taksiciye takip ettiriyor. Arabanın servisine giden araç Nihat Bey'i Ssang Yong'un Koreli yöneticilere kadar götürüyor. Nihat Bey Korelilerle diyaloğa geçtikten sonra distribütörlük görüşmeleri başlıyor ve alıyoruz.”


4 YIL GERİ ALIM GARANTİSİ

Dünyada hiçbir yerde uygulanmayan kuralları olduğunun altını çizen Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı , “Her sattığımız arabaya 4 yıl geri alım garantisi veriyoruz. Bu garanti türü dünyada hiçbir markada yok. Bizde her zaman yedek parça bulunur. Fiyatlarımız rakibe göre daha avantajlı. Yedek parça için gerekirse sıfır arabayı parçalayıp veriyoruz. Ankara'da 30 bin metrekare ile dünyanın en büyük bayisini açtık” diye konuştu.


1.6 MOTORLA PİYASAYI SALLAYACAĞIZ

Türkiye'nin artık Ssang Yong'a aşina olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, “Bizim pazar payımız 4x2 pikap otomatik viteste yüzde 53. Her 100 pikapın 53 tanesi bizim. Pazar lideriyiz. Biz hep 2 litre üzeri motorlu araç sattık. 1.6 motorda geniş kitleye yayılamadık. 1.6 motorlar bu sene geldi. Yelpazemiz daha da genişledi. Esas bizi şimdi görün” ifadelerini kullandı.



Yeni Tivoli amiral gemisi


7 yıllık satış performanslarından çok memnun olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu, pazar paylarını hep arttırdıklarını dile getirdi. Yunus Şahsuvaroğlu Ssang Yong markasının yeni amiral gemisinin Tivoli olduğunu belirterek özelliklerinin altını şu şekilde çizdi: “Güvenlik noktasında Tivoli'nin çelik karkası yüzde 71,4'ünü oluşturuyor. KoreaNCAP'ta 5 yıldızla testten başarıyla geçmiştir. 7 hava yastığı var. Diz hava yastığı olan tek arabadır. En büyük özellikleri arasında koltuk soğutma ve direksiyon ısıtma var."



Kitlesi genç hissedenler


Tivoli'nin farkının lüks olarak sunulan seçeneklerin standart olarak sunulduğunu belirten Şahsuvaroğlu, " Tivoli'de yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Biz Tivoli ile 30-40 yaş aralığına hitap ediyoruz. Kendisini daha genç hissedenler yoğun ilgi gösteriyor. 'Macera hiç bu kadar çekici olmamıştı' sloganımız. Fiyatı ise 54 bin 500 lira" dedi.





#Güney Kore
#Yunus Şahsuvaroğlu
#Ssang Yong
9 yıl önce