|

5 ilçeyi birbirine bağlayacak

İstanbul’un Avrupa yakasındaki beş ilçeyi birbirine bağlayacak metro hattının tünel açma işi başladı. 13,4 kilometrelik Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı tamamlandığında, günde 500 bin yolcu taşıyacak. 2019’un başında hizmete alınacak 12 istasyonlu hatta yolcuların seyahat süresi ortalama 19,5 dakika olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
5 ilçeyi birbirine bağlayacak
5 ilçeyi birbirine bağlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin Avrupa yakasındaki beş ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının yer altı kazma işlemlerine başladı. Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı’nın TBM’lerin (Tünel Kazma Makineleri- Köstebek) kaynak programını gerçekleştirecek çift yönlü kazma işlemlerine dün start verildi.

2019’UN BAŞINDA HİZMETTE

2019'un başında hizmete girmesi planlanan ve bu nedenle çift yönlü 4 TBM’in kazı işlemini gerçekleştirdiği hat, pek çok noktayı birbirine bağlayacak. Düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tamamlandığında bu hat ile günde 500 bin yolcunun seyahat edeceğini söyledi.

MARMARAYLA ENTEGRE

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metrosu, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde ikamet eden yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi ile bu ilçelere giden kişilere hizmet verecek. Hat, Marmaray hattıyla bağlantılı Ataköy İstasyonu’ndan başlayacak ve İkitelli Sanayi İstasyonu’nda sona erecek. 13,4 kilometre ve 12 istasyondan oluşacak hattın seyahat süresi ise 19,5 dakika olacak.

İŞTE DURAK YERLERİ

Metro hattı, Mehmet Akif İstasyonu’ndan, ihalesi yapılan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosuyla ve oradan da İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan Kirazlı Başakşehir Olimpiyat Metrosu ile entegre olacak. Basın Ekspres yolundaki trafiğin de metro sistemine alınmasıyla E-5 ve TEM’deki yoğunluğu azaltması hedeflenen metro hattında, Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme-Kuyumcukent, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, MASKO ve İkitelli Sanayii gibi istasyonlar yer alacak. 

#İstanbul
#Metro
#Ataköy
#İkitelli
7 yıl önce