|

71 milyonluk ceza geri adım attırdı

Bazı beton firmalarının yaptığı yüzde 35 zamla birlikte müteahhitlerin beton dökmeme kararı firmalara geri adım attırdı.

Yeni Şafak
11:28 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:32 - 21/01/2016 Perşembe
IHA

Ege Bölgesindeki bazı beton firmalarının yaptığı yüzde 35 zamla birlikte müteahhitlerin beton dökmeme kararı firmalara geri adım attırdı. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye çekildi.


Yeni yıl ile birlikte Ege Bölgesindeki bazı beton firmaları, fiyata yüzde 35'lik bir zam yaptı. Alınan bu karar tepkilere neden olurken, Rekabet Kurulu firmalara Rekabet Kanununu ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 71 milyonluk ceza kesti. Bu cezanın ardından Torbalı ilçesindeki bazı müteahhitlerde beton dökmeme kararı aldı. Bu kararın ardından, sektörden bazı kişilerde protestoya destek çıktı. Öte yandan, bu olaylardan sonra firmalar fiyatları geri çekti. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye düştü. Zam gelmeden önce fiyatların 123 TL olması dikkat çekti. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun ise alınan kararı değerlendirdi. Olgun, "Fiyatların düşürülmesi sevindirici. Ancak uygulamayı görmemiz gerekiyor. Ay sonuna kadar bekleyeceğiz" dedi.


"FİRMALARI DİZE GETİRDİK"

İki hafta önce yaptıkları toplantıda alınan eylem kararının uygulamaya konulduğunu bunun da sonuç vermeye başladığını ifade eden TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, beton dökme eylemi fiyatların normale dönünceye kadar devam edeceğini söyledi. Müteahhitler arasında birlik sağlamaları ile beton firmalarını dize getirdiklerini dile getiren Olgun, “Seçimin ardından hareketlenmeye başlayan piyasa ne yazık ki bu zamlarda yeniden durma noktasına geldi. İnşaat sektörü lokomotif durumunda ve buradan çok sayıda aile ekmek yiyor. Zammın geri çekilmesi için Torbalı'da bir eylem kararı aldık. Beton dökmeme eylemimiz 6 gününde ve olumlu sonuç almaya başladık. Bazı firmalar fiyatlarını geri çekmeye başladı. Fiyatların geri çekilmesi bizi sevindirdi. Ancak sonucu tam olarak görünceye kadar eyleme devam edeceğiz. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

#ceza
#müteahhitler
#beton
8 yıl önce