|

72 ülkeden büyükelçi Gaziantep'te buluştu

Dördüncü TİM Büyükelçiler Buluşması’nda 72 ülkeden 176 büyükelçi, misyon şefi ve bürokrat Gaziantep’te bir araya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:02 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​72 ülkeden büyükelçi Gaziantep'te buluştu
​72 ülkeden büyükelçi Gaziantep'te buluştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. TİM Büyükelçiler Buluşması’nda 72 ülkeden 176 büyükelçi, misyon şefi ve bürokrat Gaziantep’te bir araya geldi. Toplam 44 büyükelçi düzeyinde katılım gerçekleşirken, IMF, AB Türkiye Delegasyonu ve Arap Ligi’nin Türkiye temsilcileri de yer aldı.

Büyükekşi, “Bazı büyükelçiler tekrar gelmek için program yapıyor. Hepsi çok memnun kaldı. Samimiyet kurmak çok önemli. Daha sonra ihracat ile ilgili sorunları halletmek daha kolay oluyor. Büyükelçilere o kadar hürmet ediyoruz ki; bir sorun olunca dilleri varmasın” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in büyükelçilerle bir araya geldiği etkinlikte Türkiye ekonomisi üzerine bir sunum yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Finlandiya, Panama, Filipinler Büyükelçileri ise katılımcılar adına yaptıkları konuşmalarda Türkiye’nin mültecilere misafir demesinden etkilendiklerini yapılan çalışmaların örnek olduğunu anlattı.

Etiyopya Maslahatgüzarı Gebremamariam, “Bizim ülkemizde de Eritre ve Güney Sudan gelen 800 bine yakın mülteci var. Bu anlamda Türkiye’den öğrenecek şeyler var” dedi.

#TİM
#Mehmet Büyükekşi
#Fatma Şahin
#Gaziantep
#Ali Yerlikaya
7 yıl önce