|

80 milyon dolar için 1 yıl daha bekleyecek

Libya'dan yaklaşık 80 milyon dolar alacağı bulunan Tekfen İnşaat'ın yaptığı tahkim başvurularında sona geldi. Hakem heyetinin tahminen 1 yıl içinde kararını açıklaması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
16:20 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tekfen İnşaat Libya
Tekfen İnşaat Libya

Tekfen Holding'e bağlı Tekfen İnşaat 2011 yılından beri Libya'dan alacağı olan yaklaşık 80 milyon dolar ile ilgili hukuki süreçte sona doğru yaklaşıldı. Londra'da yapılan duruşmalar sonrasında tahkikat aşaması sona erdi. Hakem Heyeti'nin tahminen 6 ay - 1 yıl içinde kararlarını açıklaması bekleniyor.

2011'DE DURDURULMUŞTU

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin Libya'da Tekfen-TML Ortak Girişimi olarak üstlenmiş olduğu Büyük Nehir Projesi 21 Şubat 2011 tarihinde ülkede çıkan olaylardan dolayı durdurulmuştu.

80 MİLYON DOLAR ALACAK

Ülkedeki siyasi belirsizlikten ötürü projesi belirsiz süreliğine durdurulan Tekfen grubu, bu sefer de Libya'daki yaklaşık 80 milyon dolarlık alacağının peşine düştü.

2 KEZ TAHKİM DAVASI AÇILDI

Büyük Nehir Projesi'ndeki tüm hak, alacak ve varlıkların tazmini amacıyla Uluslararası Tahkim yoluna müracaat eden şirket, 2015 yılında proje ile ilgili işveren idare Libyan Man-Made River Authority (MMRA) ve Libya Devleti aleyhine Uluslararası Ticaret Odası Uluslararası Tahkim Mahkemesi (ICC) nezdinde ticari tahkim davası başlatmış, ardından ikinci bir tahkim davasını da yine aynı yıl Libya ve Türkiye Devleti arasında imzalı Yatırımların Karşılıklı Korunması Anlaşması'na dayanarak Libya Devleti'ne karşı açtığını duyurmuştu.

TAHKİKAT AŞAMASI SONA ERDİ

Açılan davalar sonrasında 20 Kasım 2017 ve 1 Aralık 2017 tarihleri arasında tahkim duruşmaları Londra'da yapılarak tahkikat aşaması nihayet tamamlandı.

1 YIL İÇİNDE KARAR BEKLENİYOR

Tahkikat aşamasının ardından Hakem Heyeti'nin tahminen 6 ay - 1 yıl içinde kararlarını açıklaması bekleniyor.


#Tekfen
#Tekfen inşaat
#libya
#tahkim davası
6 yıl önce