|

ABD ile ticareti artıracak hamle

MÜSİAD, Türkiye-ABD ticaret hacmini artırmayı hedefliyor. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye olarak, ticaretin merkezi olan iki tane önemli şehri birleştiren bir organizasyon içerisindeyiz. Amacımız, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD ile ticareti artıracak hamle
ABD ile ticareti artıracak hamle

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “New York, genç kıtanın bir ticaret merkezi. İstanbul da Asya ve Avrupa’yı birleştiren bir köprü olarak yaşlı kıtanın genç bir ili. Türkiye olarak, ticaretin merkezi olan iki tane önemli şehri birleştiren bir organizasyon içerisindeyiz. Amacımız, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması” dedi. MÜSİAD ABD Şubesi’nin Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu Haftası kapsamında New York’ta düzenlediği İş Dünyası Zirvesi’ni değerlendiren Kaan, dünya ticaretinin merkezlerinden olan New York’ta, MÜSİAD ABD’nin böyle bir organizasyonu ilk defa düzenlediğini söyledi.

TİCARİ KÖPRÜ OLUŞACAK

MÜSİAD ABD’nin başarılı çalışmalarıyla Türkiye ile ABD’nin, birbirine bağlanarak bir köprü haline gelmesinin de amaçlandığını kaydeden Kaan, “Ticaret bir köprüdür. Türkiye’den ABD’ye yatırım yapan insanlar ve aynı şekilde ABD’li firmaların Türkiye’ye yapmış olduğu yatırımlar her iki ülke açısından bir köprüdür” dedi. Kaan, 11 bini aşan üyesiyle Türkiye’de 86 noktada, dünyada da 68 farklı ülkede 181 noktada faaliyet gösteren MÜSİAD’ın üretim, pazarlama ve satış gerçekleştirmek için çalışmalar yaptığını anlattı.

‘2023’ VE ‘2071’ İÇİN MESAİ

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer de Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerini yakalamasında MÜSİAD ailesinin bu tarz toplantılar organize ederek çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Tuncer ayrıca, söz konusu organizasyon kapsamında yapılan emlak, inşaat, finans, iletişim, teknoloji, medya gibi oturumlara, 17 ülkeden temsilcilerin katıldığını bildirdi.

  • Hedef, büyümede dünya liderliği
  • Türkiye ekonomisinin karşılaşılan tüm zorluklara ve engellere rağmen hızla büyüdüğünü söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, “2017’de ilk iki çeyrekte yüzde 5,2 ve üçüncü çeyrekte 2016’daki üçüncü çeyreğin baz etkisinin de desteğiyle dünyada bir numara olacağız” dedi. 2017’deki büyümede, ihracatın ve üretimin toplam büyüme içinde yüzde 50’ye ulaşmasına dikkat çeken Zeybekci, “Bunu 2018, 2019, 2020 gibi sürdürülebilir ve öngörülebilir şekilde garanti altına alacağız” diye konuştu.

10 yılda Türkiye geliri ikiye katlar

MÜSİAD ABD Şubesinin New York’taki İş Dünyası Zirvesi’nde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin, gelecek 10 yılda, enerji ve enerji teknolojileri alanında 150 milyar dolar, ulaştırma ve haberleşme alanında 150 milyar dolar ve sağlık teknolojileri alanında 100 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını dile getirdi. Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin 11 bin dolar olan kişi başına düşen milli geliri 10 yıl sonra 20 bin dolar olacak. Türkiye’deki her şey ikiye katlanacak. Yatırımlarınız, fırsatlar, kazançlarınız ikiye katlanacak” dedi.

#MUSİAD
#ABD
#Türkiye
7 yıl önce