|

ABD Senato Komitesi FED Başkanını salı günü oylayacak

ABD Senato Komitesi, Jerome Powell'ın FED Başkanı olarak atanmasını salı günü oylayacak. Komitenin beklenen onayından sonra Senato Genel Kurulu'nda da oylanacak olan atamanın kesinleşmesiyle Powell, 3 Şubat'ta şimdiki başkan Janet Yellen'dan boşalacak görevi devralacak.

Yeni Şafak
13:45 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:10 - 1/12/2017 Cuma
FED Başkanı Janet Yellen ve FED Başkan Adayı Jerome Powell
FED Başkanı Janet Yellen ve FED Başkan Adayı Jerome Powell

ABD Senatosu'nun bankacılık komitesi, Jerome Powell'ın Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı olarak atanmasını salı günü oylayacak.

Komiteden dün yapılan açıklamaya göre oylama Salı günü TSİ 18:00'de yapılacak.

Komitenin beklenen onayından sonra Senato Genel Kurulu'nda da oylanacak olan atamanın kesinleşmesiyle Powell, 3 Şubat'ta şimdiki başkan Janet Yellen'dan boşalacak görevi devralacak.

FED'in yapısı

Federal Rezerv Sisteminin kurulmasında Birleşik Devletler coğrafi olarak her biri ayrı olarak kurulmuş bir Rezerv Bankası olan 12 Bölgeye bölünmüştür. Bölge sınırları, 1913'te var olan yaygın ticaret bölgelerine ve ilgili ekonomik bölgelere dayanır, bu yüzden eyalet sınırlarıyla örtüşmez.



12 Federal Rezerv Bölge bağımsız olarak çalışır, ancak FED merkezi tarafından denetim altındadır.

Federal Rezerv Sistemi

Federal Rezerv Sistemi, Birleşik Devletler'in merkez bankasıdır.

ABD ekonomisinin ve daha genel olarak kamu yararının etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek için beş genel işlev gerçekleştirir.

  1. ABD ekonomisinde azami istihdam, istikrarlı fiyat ve orta vadeli uzun vadeli faiz oranlarını artırmak için ülkenin para politikasını yürütür.
  2. Finansal sistemin istikrarını teşvik eder ve ABD'ye ve yurtdışında aktif izleme ve katılım yoluyla sistemik riskleri en aza indirgemeye ve bunlara engel olmaya çalışır.
  3. Bireysel finansal kurumların güvenliğini ve sağlamlığını geliştirir ve finansal sistem üzerindeki etkilerini bir bütün olarak izler.
  4. Amerikan doları işlemlerini ve ödemelerini kolaylaştıran bankacılık sektörüne ve ABD hükümetine yapılan ödemeler ve ödeme sistemi emniyetini ve verimliliğini teşvik eder.
  5. Tüketici odaklı denetim ve inceleme, ortaya çıkan tüketici konularının ve eğilimlerinin araştırılması ve analizi, topluluk ekonomik kalkınma faaliyetleri ve tüketici yasalarının ve yönetmeliklerin yönetimi yoluyla tüketici koruma ve topluluk gelişimini teşvik eder.

#FED
6 yıl önce