|

ABD'de fabrika krizi

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, fabrika siparişleri eylül ayında yüzde 1 azaldı. Bu sonuçla, düşüşünü ikinci aya taşıyan siparişlerin eylülde yüzde 0,9 gerilemesi bekleniyordu.

Yeni Şafak
18:32 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 15:35 - 3/11/2015 Salı
AA

Beklentinin altında kalan siparişlerde, ticari uçak gibi ulaşım araçlarına yönelik talebin yüzde 3,1 azalması etkili oldu. Ancak, ulaşım kalemi hariç fabrika siparişlerinin de yüzde 0,6 gerilemesi dikkati çekti.



Bu arada, ağustos ayına ilişkin fabrika siparişlerindeki düşüş yüzde 1,7'ten yüzde 2,1'e revize edildi. Siparişler söz konusu dönemde Aralık 2014'ten bu yana en kötü performansını göstermişti.



Fabrika siparişleri, ABD ekonomisinin yüzde 12'sini oluşturan sanayi sektörünün yakın gelecekteki üretim ve yatırım eğilimleri üzerine bilgi sağlaması açısından önem taşıyor.



Analistler, güçlü dolar, düşen enerji yatırımları ve zayıf küresel talebin sanayi sektörünü olumsuz etkilediğine işaret ederken, bunun büyümeyi olumsuz etkileyeceği öngörüsünde bulunuyor.



Öte yandan, dünkü rallinin ardından dalgalı başlayan New York borsasında endeksler, karışık bir seyir izlemeye devam ediyor.



#abd
#fabrika
#kriz
8 yıl önce