|

AB'nin ticari araç üssüyüz

Türkiye otomobil satışlarında 8. büyük pazar konumunda olduğu Avrupa'da hafif ticari araç üretiminde ise 4. büyük konumuna geldi. Türkiye bu yıl 650 bin ticari araç üretecek

Harun Bahçıvan
00:00 - 16/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 20:52 - 15/10/2006 Pazar
Yeni Şafak
AB'nin ticari araç üssüyüz
AB'nin ticari araç üssüyüz

Türkiye'de bu yıl binek otomobil ve hafif ticari araç pazarında 650 bin adet satış rakamının gerçekleşmesi bekleniyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye otomotiv pazarında gerçekleşen 9 aylık performansı hakkında bilgi verildi. Işık Dikmen, Türkiye'nin otomobil satışlarında Avrupa'nın sekizinci büyük pazarı olduğunu belirterek, Ağustos ayı sonunda 247 bin 637 rakamına ulaşıldığını bildirdi.

Hafif ticari araçta ise Türkiye'nin Avrupa'nın dördüncü büyük pazarı durumda olduğunu ifade eden Dikmen, 'Bu yıl binek otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış rakamlarının 650 bin adet, 2007 yılında ise 600 bin adet seviyelerinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de bin kişiye düşen otomobil sayısının 78 adet olduğunu belirten Dikmen, yıllar itibariyle artış görülse de istenilen seviyenin çok uzağında olunduğunu belirtti. ODD Başkanı Yüksel Mermer ise istikrarın sürmesi halinde sektörün performansının daha da artacağını söyledi.

18 yıl önce