|

Afrikalı kadına İK desteği

Afrika Kalkınma Bankası, Kara Kıta kadınlarının tarım sektörüyle finansal bağımsızlıklarına ulaşabilmeleri için strateji belirledi. 3 aşamalı strateji eğitim ve finansman kaynaklarının arttırılmasını hedefliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:11 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Afrika Kalkınma Bankası (AFDB), Afrikalı kadınların finansal konuda bağımsız olabilmeleri için bir strateji geliştirdi. AFDB yayımladığı raporda, 2018 yılına kadar planlanan 3 aşamalı strateji belirledi. İlk aşamada, tarımsal girişimcilerin sayısının artması için onlara finansman ve eğitim konusunda destek verilmesi gerektiğini vurgulayan AFDB, bölgesel ve küresel pazarlar arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin önemine işaret etti.



AFRİKA İŞGÜCÜNÜN YÜZDE 50'Sİ KADIN


İkinci aşamada, sektörde çalışan kadınlarına üretkenliklerinin artırılması ve yöneticiliğin temel bilgileri konusunda eğitilmelerinin faydalı olacağı belirtildi. Üçüncü aşamada ise sadece kadınları ilgilendirecek ürünler üreterek pazarlara erişebilmelerinin sağlanabileceği kaydedildi.Afrika'da kadınlar tarım sektöründe iş gücünün yüzde 50'sini oluşturuyor.


#Afrika Kalkınma Bankası
#Kara Kıta
#küresel pazarlar
9 yıl önce