|

AHL zorlu kışa şimdiden hazır

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı'nda bu sezon kar mücadelesinin 31 ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesinin 31 ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirileceğini bildirdi.
Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesinin 31 ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirileceğini bildirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesinin 31 ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirileceğini bildirdi. Funda Ocak, yaptığı açıklama da, Türkiye’deki havalimanlarında alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

İLERİ TEKNOLOJİ ARAÇ KULLANILACAK

Vatandaşların kış aylarında rahat ve güvenli yolculuklarını sağlamak için hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Ocak, havalimanlarındaki kar mücadele hizmetlerinin 259 ileri teknoloji donanımlı özel maksatlı araçla gerçekleştirileceğini söyledi.

Ekim ayında alınan 10, uçak ve köprü altı kar mücadele aracı ile 15 kompakt tip kombine kar mücadele aracı ile araç parkının zenginleştirildiğini belirten Ocak, “Böylece kar mücadele hizmetlerinde kullanılan araç sayısı 284’e ulaştı. Bu kış, kar mücadele hizmetleri bu konuda eğitimli ve deneyimli toplam 500 personel tarafından yürütülecek” dedi.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, havalimanlarında bin 33 ton buz önleyici ile çözücü (de-icing) sıvı malzemesini karla mücadele hizmetlerinde kullanılmak üzere hazır durumda olduğunu, ihale edilen bin 500 ton de-icing sıvı malzemenin Aralık ayı içinde teslim alındıktan sonra havalimanlarına gönderileceğini belirterek, “Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanında etkili bir karla mücadele için şimdiden her türlü önlemi alıyoruz. Ekip ve ekipmanlar sayı olarak yeterli hale getirildi. Personelimiz, sürekli eğitim ve tatbikatlarla 7/24 göreve hazır durumda" dedi.

#AHL
#Kış
#Araç
6 yıl önce