|

AK Parti'den taşeron işçi düzenlemesine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Ünal, "Son değerlendirmeler yapılıp bunun yasalaşmasındaki adımlar bir hafta içerisinde atılacak" dedi.

Yeni Şafak
19:42 - 4/12/2017 lundi
Güncelleme: 19:51 - 4/12/2017 lundi
Yeni Şafak
AK Parti'den taşeron işçi açıklaması
AK Parti'den taşeron işçi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Taşeron yasasına ilişkin Ünal "Üç kademeli bir çalışmadan söz ediyoruz. Çalışmayı MYK’ya sundular. Son halinden sonra nihai olarak bakanlar kurulu ve Meclis AK Parti grubu bu konuda hemen kısaca son değerlendirmelerini yapıp bunun yasalaşmasındaki adımlar bir hafta içerisinde atılacak. Güzel haberler dedim… Gerçekten uzun süreden beri taşeron yasasını bekleyen ve bu yasayla ilgili olan kardeşlerimizi gerçekten mutlu edecek bir düzenleme olacak bu." dedi.

"Yakında Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır"

Ekonominin güçlü şekilde devam ettiğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, büyüme oranlarının iki çeyrek artışını sürdürdüğünü, kapasite kullanma oranlarının da artışını sürdürdüğünü kaydetti.

Bakan Sarıeroğlu, taşeron konusunda ise çok az zaman kaldığını dile getirerek, Maliye Bakanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde çok samimi bir çalışma yapıldığını ve çalışmanın içlerine sindiğini kaydetti. Sarıeroğlu, "Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıklayacaktır" demişti.

Bozdağ'dan taşeron açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise şu ifadelere yer vermişti:

  • "Taşeron konusu, eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulumuza gelmedi ama muhtemelen önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Bakanlar Kuruluna gelebilir. Bütçe görüşmeleri sırasında veya sonrasında Parlamentoya sevk edilecek."
#Taşeron
#AK Parti
il y a 6 ans