|

Akıllı telefonla büyüyor

Casper, 2017'de cirosunu %40 artırarak 720 milyon liraya çıkardı. Akıllı telefondaki payı da artan Casper'da, bu yıl ilk kez telefon cirosu bilgisayar cirosunu aştı. Şirketin yeni hedefi 2020'de GSM'de %15’lik pazar payı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yalçın Yıldırım - Charlotte Lamprecht
Yalçın Yıldırım - Charlotte Lamprecht

Bilgisayar ürünleriyle bilinen Türk teknoloji markası Casper, üç yıl önce ilk ürününü çıkardığı akıllı telefon pazarında bu yıl bir sürprize imza atarak telefon satışları cirosunu ilk kez bilgisayar satışları cirosunun üzerine çıkardı. 2017 yılında cirolarını bir önceki yıla göre yüzde 40 artırarak 720 milyon liraya ulaştırdıklarını aktaran Casper Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yıldırım, bu yıl telefon kategorisinin toplam ciroda payının yüzde 52’ye ulaştığını belirtti.

HEDEF YÜZDE 15 PAZAR PAYI

2020'de sektörün üzerinde büyümeyle akıllı telefonda yüzde 15’lik pazar payı hedefleri olduğunu kaydeden Yıldırım, önümüzdeki yıl hem kur riskini azaltmak hem de hedef ve talepler doğrultusunda GSM tarafında yeni bir üretim bandını başlatacaklarını açıkladı.

2018 HEDEFİ 500 BİN TELEFON

Casper olarak, akıllı telefonda bu yılı adet bazında %23, ciro bazında %65 büyümeyle kapattıklarını dile getiren Yıldırım, Casper'ın bu yıl 400 bin adetlik akıllı telefon satışlarını, 2018'de 500 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini de belirtti.

Casper CEO’su Charlotte Lamprecht ise, servis sistemlerinin müşteriler tarafından çok beğenildiğine vurgu yaparak, “Merkez ve 7 bölge servisine gelen tüm Casper ürünlerine 1 saatte servis hizmeti veriyoruz” dedi. Satışı artırmaktan daha fazla Ar-Ge ve inovasyona önem verdiklerini de belirten Lamprecht, bu yıl Ar-GE’ye 14 milyon lira yatırım yaptıklarını aktardı.

  • Casper VIA G1 Plus ile çerçevesiz ekran atılımı
  • Casper'ın VIA G1 Plus akıllı telefonu tanıtıldı. Casper CEO'su Lamprecht, neredeyse çerçevesiz ekran teknolojisiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. 5.99 inç HD Plus Full LCD ekranıyla tüketicilerin karşısına çıkan Casper VIA G1 Plus, 16 Megapiksel ön kamerasıyla dikkat ekiyor. Lamprecht, yakın zamanda dört kameralı bir telefonu tanıtacaklarını ardından ön kamerası 20 MP’lik yeni bir telefonu daha tüketicilere sunacaklarını da dile getirdi.
#Akıllı Telefon
#Casper
6 yıl önce