|

Bakan Özlü: Ali robot, Ayşe kodlama yapsın

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın" dedi.

Yeni Şafak
12:30 - 12/10/2017 Thursday
Güncelleme: 12:47 - 12/10/2017 Thursday
AA
Bakan Faruk Özlü
Bakan Faruk Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin bütün sorunlarını kısa ve uzun vadede çözecek güçte olduğunu, bilim ve teknolojiyi ana gündem maddesi olarak gördüklerini belirterek, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın." dedi.

Bakan Özlü, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, bir şehri büyük yapan unsurların katma değer ve hizmet olduğunu söyledi.

"Ayşe sadece ip atlamasın"

Dünyanın en değerli şirketlerinin yüzde 80'inin teknoloji şirketi olduğuna değinen Bakan Özlü, yazılıma, bilişime, teknolojiye yatırım yapmanın önemine işaret etti.

  • Bakan Özlü, gençleri ve çocukları dijital değişime uygun, katma değeri yüksek becerilerle donatmak gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın." dedi.

Sürekli değişen gündem karşısında, bilimi ihmal etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Özlü, şöyle konuştu:

#Akademik açılış
#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
#DEÜ
#Ali
#Bilim
#Ayşe
6 years ago