|

Amaç güvensiz ülke algısı

ABD'nin, Türkiye’den yapılacak uçuşlarda elektronik cihazlara yönelik yasağı Türk turizmine de darbe vurma amacı taşıyor. TYD Başkanı Murat Ersoy, “Bu uygulama, güvensiz bir ülke algısı oluşturulması anlamına geliyor. Bu, Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:29 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Amaç güvensiz ülke algısı
Amaç güvensiz ülke algısı

Toparlanma sürecine giren Türk turizm sektöründe, şimdi de ABD'nin, Türkiye dahil bazı ülkelerden yapılacak direkt uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağı kararı tartışılıyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, laptop'ların güvenilir olup olmamasının kontrolünün kolayca yapılabildiğini ifade ederek, “Böyle uygulamaları bir kenara bırakıp, cep telefonundan büyük cihazlara yasak getirilmesi güvensiz bir ülke algısı oluşturulması anlamına geliyor. Bu, Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır” dedi. TYD'nin düzenlediği panelde, 'Turizmde Perakendeciliğe Geçiş Projesi' tanıtıldı. Otel ve uçak biletini cazip şartlarda turistlere sunacak proje, operatörlere de kolaylık sağlayacak.





5 MİLYON RUS TURİST GELECEK


Burada konuşan Murat Ersoy, Rusya'da yoğun bir çalışma içinde olduklarını, bu yıl 5 milyon Rus turistin gelmesinin hayal olmadığını söyledi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de, “Ruble cinsinden Eximbank kredisi hakkında TCMB Başkanı Murat Çetinkaya ile de konuşacağız" diye konuştu.Hilton Kıdemli Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ise, “Türkiye'ye yeni markamız Curio'yu getiriyoruz. İstanbul'da iki otel, Bodrum'da bir otel açılacak” dedi.


#ABD
#TCMB
#Murat Çetinkaya
#Rusya
7 yıl önce