|

"Ambargo haberi" fos çıktı

Bloomberg ajansının geçtiği, “Alman bankaları Türk şirketlerine kredi vermeyi askıya alacak” haberleri doların ateşini yükseltti. Ancak haberi bankalar yalanladı

Yeni Şafak
08:15 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 08:20 - 27/10/2017 Cuma
Diğer
 EIB Türkiye'deki projelere son 10 yıl içerisinde yılda ortalama 2 milyar euronun üzerinde finansman sağladığını açıkladı.
EIB Türkiye'deki projelere son 10 yıl içerisinde yılda ortalama 2 milyar euronun üzerinde finansman sağladığını açıkladı.
Türkiye'ye diz çöktürmek için ekonomi üzerinden kurgulanan bir manipülasyon operasyonu daha boş çıktı.
ABD'nin Türk bankalarına milyarlarca dolar ceza keseceği haberleri
ile istenilen sonucu alamayanlar, bu kez
Alman bankalarının Türk şirketlere kredileri askıya alacağı söylentileri
yle kur üzerinden kriz algısı yaratmaya çalıştı. Çarşamba gecesi doları 3.80 TL'nin üzerine taşıyan bu iddialar, haberde adı geçen Avrupa
Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yalanlanırken
, kur da 3.77 TL'nin altına geriledi. Kurdaki dalgalanma, spekülatörlerin bir günde yüzde 1'in üzerinde para kazanmasına neden oldu.

"TÜRKİYE'DE KARARLIYIZ"

  • EBRD'den yapılan açıklamada Türkiye'ye yatırım konusundaki kararlılığa vurgu yapılarak, "EBRD Türkiye'ye bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye, operasyonlarımız için son derece önemli bir rol oynamaktadır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada Türkiye'nin bankanın yatırımları açısından önemi vurgulanırken, "Türkiye portföy büyüklüğü ve yatırım hacmi açısından operasyonlarımız içerisinde en büyük ülke konumundadır. Bu zamana kadar EBRD Türkiye'ye 9.5 milyar eurodan fazla yatırım yapmıştır" denildi. EBRD açıklamasında, "Bankamız bu yıl Türkiye'de toplam hacmi 1 milyar euro olan 30 projeye imza atmıştır. 2017'de Türkiye'deki yatırımlarımızın 1.5 milyar euroyu aşmasını bekliyoruz" bilgisi verildi.

10 YILDA 2 MİLYAR EURO

#Avrupa Yatırım Bankası
#Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
#Kredi
#Türkiye
#Almanya
#Nihat Zeybekci
6 yıl önce