|

Anadolu lüksle dolacak

Otomotivin lüks markaları Anadolu’yu radarına aldı. Maserati, başta Ankara olmak üzere Antalya ve Bursa’da şube açacak. Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “1,5 milyonluk yatırımla mart sonunda başkentte şubemizi hayata geçireceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Sinan Saip Bel
Sinan Saip Bel

2005 yılından bu yana Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fer Mas tarafından distribütörlüğü yapılan Ferrari ve Maserati markalarının yılsonu değerlendirme ve hedefler toplantısı Kuruçeşme'deki Fer Mas Showroom'unda gerçekleştirildi. Otomotiv gazetecileri ile bir araya gelen Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Anadolu'ya açılacaklarının müjdesini verdi.



ULTRA LÜKSTE 18 ADET SATIŞ


Fer Mas'ın 2016 yılı satış rakamlarını açıklayan Bel, geçen sene toplamda 18 adet Ferrari satışı yaptıklarını söyledi. Bel, “Ferrari satışlarında, altı adedi Coupe, altı adedi de Spider olmak üzere satışlarımızın 12 adedini Ferrari 488'ler oluşturdu” dedi. Bel ayrıca 2015 yılında satılan toplam Ferrari sayısının ise 11 adet olduğunu hatırlattı.



Maserati satışlarının 2016 yılında bir önceki yıla paralel şekilde gerçekleştiğini ve yılı 72 adet satışla kapattıklarını dile getiren Sinan Saip Bel, Levante satışlarının önemine özellikle dikkati çekti. 2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulan Maserati'nin SUV modeli Levante'nin Türkiye'den yoğun bir talep aldığını vurgulayan Bel, “Satışlarımızın yaklaşık 30 adedini Levante modelimiz oluşturdu” diye konuştu.



TÜRKİYE İÇİN 2 ÖZEL FERRARİ


2017'nin Ferrari markası için özel bir yıl olduğunu da ifade eden Sinan Saip Bel, şunları kaydetti: “1947 yılında kurulan köklü marka bu sene 70. yılını kutluyor. Toplam 5 farklı modelden 350 adet özel üretim otomobil yapılacak. Bu Ferrari'lerden Türkiye'ye iki adet getiriyoruz. Değeri 1 milyon avro civarında olan özel seri otomobilleri Ferrari, Türkiye'deki iki özel müşterisine de üretecek.” Fer Mas Müdürü, kotaları olan 15 Ferrari'nin 12'sini sattıklarını da belirtti.



Sırada Bursa ve Antalya var


Maserati markası için Anadolu'nun farklı illerinde showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Bel, “İlk olarak 1,5 milyon liralık yatırımla mart ayı sonunda Ankara'da Maserati showroom'umuzu hayata geçireceğiz. Antalya ve Bursa'da da şube açacağız" dedi.


  1. Lexus da başkente kanca attı
  2. Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl İstanbul'da açtığı ilk showroomu ile giren Lexus da Ankara AVM'de yeni bir konsept showroomu hizmete soktu. Premium otomobil üreticisi, İstinye Park'ın Meydan alanında açtığı pop-up showroomu ile de dünya markaları arasındaki yerini almıştı. Her ay farklı bir modelin sergileneceği showroomda, iki haftada bir düzenlenen test sürüşü günleri ile kullanıcılara Türkiye'de satışa sunulan Lexus modellerini tecrübe etme fırsatı sunuluyor.


#Otomotiv
#Maserati
#Sinan Saip Bel
7 yıl önce