|

Aselsan için büyük tedbir

Aselsan hisselerinde son günlerde yaşanan dalgalanma nedeniyle Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla VBTS kapsamına alındı.

Yeni Şafak
08:01 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:50 - 16/11/2017 Perşembe
Diğer
 Aselsan'da açığa satış ve kredili işlemler yasaklandı.
Aselsan'da açığa satış ve kredili işlemler yasaklandı.
Aselsan
, önceki gün 44 milyar lirayı aşan piyasaya değeriyle Garanti Bankası'nı geçerek Borsa İstanbul'un en değerli kuruluşu olduktan sonra yüzde 15 civarında bir düşüş sergilemişti.
Aselsan hisseleri
dünkü seansı 45.60 ile açtıktan sonra kapanışa doğru 37 liranın altına inmiş, gün sonunda 40.12 liradan el değiştirmişti.
  • Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu
    kararı uyarınca Eylül ayında devreye alınan
    Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS)
    kapsamında Aselsan'da açığa satış ve kredili işlemler yasaklandı.


Borsa İstanbul
’un (BİST) konu ile ilgili olarak
Kamuoyu Aydınlatma Platformu
’na (KAP) gönderdiği yazılı açıklamada şöyle dendi:

ASELSAN HAKKINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin yüzde 84,58'i TSKGV'ye aittir, yüzde 15,3'lük kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır.

VOLATİLİTE NEDİR?

Finansal piyasalarda belirli bir finansal ürünün bu (finansal ürün bizim için Borsa İstanbul'da işlem gören Hisse senetleri) belirli bir zaman içerisinde fiyatında yaşanan oynaklığıdır yani haraketliliktir. Belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde iniş çıkışlar kestirilemez. Bu dönemlerde Volatilite yüksek olur. İstatistik'te standart sapma volatilite'yi ölçmek için kullanılır.

#Aselsan
#Borsa İstanbul
#BIST
#VBTS
#Kamuyu Aydınlatma Platformu
#KAP
#Hisse
#Borsa
#Sermaye Piyasası Kurulu
#Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi
6 yıl önce