|

Atmaca 12'den vurdu

Seri üretim ilk milli Atmaca füzesi dün Sinop’ta gerçek bir su üstü hedefi ile test edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanların katıldığı atışta Atmaca hedefi tam isabetle vurdu. Test görüntülerini Twitter’dan paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Mavi Vatan’ımızın çelik kılıcı hayırlı olsun” diyerek emeği geçenleri kutladı.

00:00 - 19/06/2021 السبت
Güncelleme: 02:52 - 19/06/2021 السبت
Yeni Şafak
Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Atmaca’nın başarısını böyle kutladı.
Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Atmaca’nın başarısını böyle kutladı.

Seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesi, test atışı kapsamında gerçek bir su üstü hedefini vurdu. Milli üretim TCG Kınalıada’dan yapılan ve tam isabetle sonuçlanan test atışı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları Org. Ümit Dündar, Org. Hasan Küçükakyüz ve Ora. Adnan Özbal tarafından da takip edildi. Atış senaryosu kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hurdaya ayrılan bir gemi hedeflendi.

  • Bakan Akar’ın talimatının ardından TCG Kınalıada’dan yapılan atışla gemi tam isabetle vuruldu. Bölgedeki uçaklardan aktarılan görüntülerle atış, harekat merkezinden takip edildi. Füzenin tam isabetle hedefle buluştuğu an savaş harekat merkezinde büyük coşkuyla karşılandı. Başarılı atışın ardından telsizle personele hitap eden Akar
    , "Sizleri kutluyorum. Bundan sonra da aynı şiddet ve tempoda çalışmaya devam ederek inşallah daha nice başarıları yaşayacağız"
    dedi. Roketsan’ın geliştirdiği Atmaca Güdümlü Mermisi, 220 kilometre menzili, gelişmiş güdüm sistemi ile dikkati çekiyor. Güdümlü mermi sabit ve hareketli su üstü hedeflerine yönelik kullanılabiliyor.



‘Mavi Vatan’ın çelik kılıcı

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan da Atmaca füzesinin başarısını kutladı. Erdoğan, Twitter'dan atmaca füzesi ile ilgili görüntüleri paylaşarak
    "Mavi Vatanımızın çelik kılıcı Atmaca Gemisavar Füzemiz, bugün envantere girişi öncesi gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurmayı başardı. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Donanmamıza hayırlı, uğurlu olsun."
    ifadelerini kullandı.

#Atmaca
#Füze
#Sinop
#Mavi Vatan
#Hulusi Akar
٪d سنوات قبل