|

ATO'da beklenen istifa geldi

FETÖ iddiaları ile çalkalanan ATO'da Başkan Salih Bezci de istifa etti. Bezci ve 9 yönetim kurulu'nin istifası ile 11 kişilik yönetim kurulunda sadece bir isim kaldı. TOBB yönetmeliğine göre; boşalan asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri için bir ay içinde seçim yapılması gerekiyor. ATO Başkanlığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 28/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ iddialarıyla çalkalanan Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) dün haraketli saatler yaşandı. Önceki gün 8 kişinin yönetim kurulundan istifa etmesinin ardından dün de Başkan Salih Bezci, istifasını açıkladı. ATO'nun dün yapılan olağanüstü Meclis toplantısında Bezcinin istifasının kabul edildiği duyuruldu. Bezci'nin yönetimden ayrılması ile 11 kişilik yönetim kurulu üyelerinden 10'u istifa etmiş oldu.



İŞERİNİN YOĞUNLUĞUNU GEREKÇE GÖSTERDİ


Salih Bezci de yaklaşık bir saat süren ATO Meclis Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bezci, "Ben bunu uzun zamandır düşünüyordum. Zaten ailem de bunu uzun zamandır düşünüyordu. İşlerimin yoğunluğundan dolayı, şehir içinde de şehir dışında da işlerim var, işlerimin yoğunluğundan, ailemin de isteği doğrultusunda istifa ettim. Durum budur" dedi.


Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarına ilişkin bir soru üzerine de Bezci, "Ben onu bilemem. Kendi adıma konuşayım. Aşağı yukarı bunu 3-4 aydır düşünüyordum 'ayrılayım' diye. Dolayısıyla bugün istifa ettim. İnşallah bundan sonraki süreç ATO için hayırlı olur, daha iyi olur. Bizden sonraki gelecek arkadaşlar, kim olursa olsun, ben onların yanında olacağım. Tecrübelerimi, bilgilerimi aktaracağım" ifadesini kullandı.



30 GÜN İÇİNDE SEÇİM


Bu arada, yönetim kurulundaki istifaların ardından ATO'dan yapılan açıklamada, TOBB ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, yeni yönetimin oluşturulması için 30 gün içinde seçim yapılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, boş bulunan asil ve yedek üyelikler için boşalma tarihinden itibaren 30 gün içinde seçim yapılacağı hükmünü içeriyor. Aynı maddenin ilgili bendinde ise Oda yönetim kurulunda toplantı yeter sayısını sağlayacak sayıda üye kalmaması halinde yeni organ üyeleri seçilinceye kadar yönetim kurulunun görevlerinin nasıl ve kimin tarafından yürütüleceğinin TOBB tarafından belirleneceği hükmü yer alıyor.





Ato'yu birlikte yöneteceğiz


ATO Başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek oldu. Beyaz TV Genel Müdürlüğü yapan Gökçek, 19 Ekim'de boşalan komite üyelik seçimlerinde aday olarak Meslek Komitesi'ne, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmişti. ATO Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilere konuşan Gökçek, yönetime aday olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu üyelerinden birçoğunun da istifa ettiğini dile getiren Gökçek, "Zannediyorum seçim, kısa bir süre içinde tekrar yapılacak. Ben de ATO'ya, tüccarlarımızın ve esnaflarımızın inşallah daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, Ankaramıza yarar sağlayabilmek için aday olmak istiyorum ve adaylığımı açıklıyorum" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gökçek, "Yönetim Kurulu üyelerinin istifasını neye bağlıyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Onu istifa edenlere sormak lazım" diye konuştu.




#ATO
#Salih Bezici
#TOBB
#Osman Gökçek
7 yıl önce