|

ATO’nun yeni başkanı Baran

Ankara Ticaret Odası, FETÖ istifalarıyla düşen yönetim kurulunu belirlemek için dün sandık başına gitti. Çekişmeli geçen seçimi 188 meclis üyesinden 100'ünün oyunu alan Gürsel Baran kazandı. Osman Gökçek ise 86 oy aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu başkanlığına Gürsel Baran seçildi. Dün saat 09.00'da başlayan oy kullanma işlemleri 14.00'te tamamlandı. Oy verme işleminin ardından açıklanan geçici sonuçlarına göre Gürsel Baran, 188 meclis üyesinden 100'ünün oyunu alarak ATO başkanlığına seçildi. Baran'ın rakibi Osman Gökçek 86 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçime ilişkin kesin sonuçlar, Seçim Kurulu tarafından 8 Aralık'ta ilan edilecek.



SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ


ATO'nun yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçim, geniş güvenlik önlemleri altında ATO Konferans Salonu'nda yapıldı. ATO giriş ve çıkışlarında polis tarafından kontrol noktaları oluşturulurdu. Kişiler X-Ray cihazlarının ardından üst aramasından geçirildi. ATO'da bulunan kapalı oy verme alanına ise cep telefonu ve ses kayıt cihazı, görüntü kaydedici, fotoğraf makinesi gibi haberleşme sağlamaya olanak veren cihazların sokulması yasaklandı.



ÇEKİŞMELİ BİR SEÇİM OLDU


ATO Başkanlığına aday isimler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ve işadamı Gürsel Baran oldu. ATO'ya gelen iki başkan adayı ise seçim öncesinde birbirlerine çiçek vererek, başarılar diledi. Çekişmeli geçen seçimin ardından kazanan Gürsel Baran oldu. Ankara Ticaret Odası (ATO) başkanlığına seçilen Gürsel Baran, “Seçimin zorlu geçeceğini biliyorduk. Sonuçlar çok sürpriz olmadı. 188 arkadaşımızın hepsine teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle bugün seçildik. Bu mücadeleyi sadece Ankara değil, Türkiye takip etti. Zor, önemli bir görev üstlendik. İnşallah Rabbim bizi mahçup etmez” dedi.



Fetö ile ilgili gereken yapılacak


Baran, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında neler yapacağının sorulması üzerine de “Bir 15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Zaten kaybolan 3 yıl var, 15 Temmuz'u da eklediğimizde… Ülkemizin güvenlik güçleri var, bakanlıkları var, ilgili birimleri var. Bunların tamamı çalışıyor şu anda. Bu çok uzun bir süreç, ben birkaç yıl süreceğini düşünüyorum” dedi. Bu çalışmalar neticesinde kendilerine ulaşan bilgiler dahilinde üzerlerine düşen her şeyi sonuna kadar yapacaklarını belirten Baran şunları kmaydetti: “Bize ulaşan bilgiler olduğunda gereken yapılacaktır. işlerin, çok kısa bir süre sonra bir seçim daha var, değişeceği kanaati içindeyim.”



ATO'nun yeni yönetiminde kimler var?


Gürsel Baran başkanlığındaki yeni ATO yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Mustafa Deryal, Musa Beşparmak, Ziya Kemal Gazioğlu, Faruk Köylüoğlu, Selahattin Karaoğlan, İhsan Şahin ve Vecdet Fehmi Şendil.



Bezci ve ekibi istifa etmişti


FETÖ iddialarıyla çalkalanan ATO'da Salih Bezci, 27 Ekim günü başkanlıktan istifa etmişti. Bezci'nin yönetimden ayrılması ile ATO'nun 11 kişilik yönetim kurulu üyesinden 10'u istifasını sundu. Ekim ayının son haftasında yaşanan istifaların ardında TOBB tarafından atanan kayyum odayı seçime taşıdı.






#Ankara Ticaret Odası
#FETÖ
#Gürsel Baran
7 yıl önce