|

AVM’ye uzman güvenlik elemanları geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü güvenlik görevlilerinin uzmanlaşması için çalışma başlattı. Buna göre AVM, hastane, stat gibi alanlarda uzman güvenlik elemanları görev yapacak.

Yeni Şafak
07:10 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:13 - 23/11/2016 Çarşamba
Diğer

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni bir çalışma yaptığını belirterek, "AVM, hastane, konser salonu gibi alanlarda uzmanlaşmış güvenlik elemanları görev yapacak. Çalışma son aşamaya geldi. 2017'de hayata geçmesini bekliyoruz" dedi. Sabah'ın haberine göre, şu anda güvenlik görevlisi olmak için tıpkı araç ehliyetinde olduğu gibi belirlenen kurumlardan eğitim almak, sonrasında da Emniyet'in yılda 4 kez yaptığı sınavlardan birine girip "kimlik" belgesi sahibi olmanın yeterli olduğunu dile getiren Kösereisoğlu şunları söyledi: "Şimdi bunlara ek olarak özel uzmanlık eğitimlerinin getirilmesi gündemde. Spor tesisleri, AVM, stratejik tesisler, havalimanı gibi alanlarda görev yapacak güvenlik görevlileri ek eğitimler alarak bu konularda uzmanlaşacaklar. Biz GÜSOD olarak bu gelişmeyi çok olumlu buluyoruz ancak öncelikle bu uzmanlaşmayı sağlayacak sağlam bir işgücü altyapısına ihtiyacımız var. Yaptığı işi meslek olarak görmeyen, sürekli sektör değiştiren çalışanlarla uzmanlaşma zor olacak gibi görünüyor."



CİDDİ ANALİZ YAPILIYOR

Terör olayları nedeniyle firmaların teknoloji kullanımında ciddi bir artış olduğnu ifade eden Kösereisoğlu, "AVM gibi insan yoğun alanlarda görünürde çok fazla güvenlik görevlisi olmamasına ragmen akıllı güvenlik kameraları yardımıyla arka planda ciddi analizler yapılıyor. Kameralar yardımıyla aylak aylak dolaşan bir kişiyi ya da belli bir süre hareketsiz duran bir paketi anında farkedip müdahale şansına sahip olabiliyoruz" diye konuştu.


#AVM
#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Güvenlik
#Murat Kösereisoğlu
7 yıl önce