|

Ayakkabıcıların umudu "bayram" alışverişi

Tüketicilerin yaz aylarında terlik ve sandalet gibi modellere yönelmesiyle yüzde 20 civarında daralma yaşanan ayakkabıcılık sektörü, umudunu bayram alışverişine bağladı.

Yeni Şafak
11:39 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:48 - 29/06/2015 Pazartesi
AA

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF) Genel Başkanı İbrahim Buğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın insanların ayakkabı yerine yazlık türlere yöneldiğini, bunun da sektörde yüzde 20 civarında durgunluğa neden olduğunu söyledi.



Türkiye'deki irili ufaklı atölye ve fabrikalarda her gün binlerce çift ayakkabı üreten esnafın bu durgunluğa alıştığını belirten Buğur, son dönemlerde yaz aylarına denk gelen bayramların ise sektörü kısmen canlandırdığını ifade etti.



Bayram öncesinde taleplerde gözle görülür artış yaşandığını dile getiren Buğur, "Yüzde 20 daralma inşallah bayramın bereketiyle kapatılacak. Şimdiden gelen talepleri karşılamak için esnafımız çalışmalarını yoğun şekilde yürütüyor" dedi.



Tüketicilere öneriler


Geçen yılın son dönemlerinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından sağlığa zararlı olduğu tespit edilen ayakkabıların illegal yollarla yurdu sokulmaya çalışıldığının açıklandığını hatırlatan Buğur, bu yüzden bayram alışverişi yapacak tüketicilerin dikkatli olmasını istedi.



Ayakkabı seçiminde ucuz olanın tercih edilmemesini öneren Buğur, "Aslında son dönemde yapılan bilgilendirme, denetim ve ithal ayakkabıyla mücadele sayesinde sağlığa zararlı ayakkabılar büyük oranda azaldı. Zaten yerli üreticilerimizin, sağlığı riske atacak ürünlere yer vermeyeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.



Buğur, gerçek deri ayakkabı kullanımının önemine vurguladı. Deri ayakkabı seçiminde tüketicinin her geçen gün işinin zorlaştığını kaydeden Buğur, gelişen teknolojiyle gerçeğe çok yakın deri üretilmeye başlandığını, gerçek deriyi çıplak gözle, işin ehli olmayan kişilere ihtiyaç duymadan seçmenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti. Buğur, bu nedenle çok ucuz ayakkabıların tercih edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

#ayakkabı
#İbrahim Buğur
#bayram
#TUAF
#Gaziantep
9 yıl önce