|

Bakan açıkladı: Alo 170'i arayın

Yüzbinlerce taşeron işçisinin kadroya geçmesini sağlayacak düzenlemeyle ilgili çok sayıda sorunun gündeme gelmesi üzerine bakanlık harekete geçti. Bakanlık, Alo 170 hattı üzerinden vatandaştan gelen soruları toplayacak.

Yeni Şafak
16:49 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:28 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Yaklaşık 900 bin taşeron işçisini kadroya geçirecek düzenlemenin açıklanmasının ardından taşeronda çalışan binlerce kişi kendi durumları ile ilgili akıllarına takılan sorulara cevap aramaya başladı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise taşeron düzenlemesi ile ilgili farklı iletişim kanallarında dolaşan sorulara cevap vermek üzere harekete geçti.

ALO 170 ÜZERİNDEN SORU ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, düzenlemenin açıklanmasının ardından vatandaşın aklına takılan sorulara cevap vermek üzere Bakanlık bünyesi de hem telefon hem de internette bir birim oluşturulduğunu açıkladı.

CEVAP LİSTESİ HAZIRLANACAK

Bakan Sarıeroğlu, bakanlık bünyesindeki ALO 170 hattı ve bakanlığın internet sitesi (
) üzerinden bir kaç gün vatandaştan gelen soruları alacaklarını ve bu sorulara bir cevap listesi hazırlayıp yayınlayacaklarını duyurdu.

HİÇBİR ŞART YOK

Özel statülü mü olacaklar? Ayrı bir kanunla mı düzenlenecek? Belli bir yaş kriteri olacak mı? Bu tarz hiçbir şart koymadıklarının bir kez daha altını çizen Bakan Sarıeroğlu, mevcutta çalışan herkesin gerekli şartlarda istihdamlarının sağlanacağını aktardı.



#Taşeron
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
#Jülide Sarıeroğlu
#Kamuda taşeron
6 yıl önce