|

Bakan Fakıbaba et planına işaret etti

Et fiyatlarına ilişkin olarak gündeme gelen tartışmaların ardından Gıda Bakanı Fakıbaba'dan net açıklama geldi. Bakan Fakıbaba, "4 aylık planımızı yaptık. Bizim amacımız 80 milyon insanın mutlu olması" dedi.

Yeni Şafak
13:51 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:58 - 21/08/2017 Pazartesi
AA
ARŞİV: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba
ARŞİV: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarıyla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Bakan
Fakıbaba
, Eskişehir'in Sivrihisar İlçesine bağlı daha önce köy olan İlören Mahallesi'ndeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

Bakan Fakıbaba, et fiyatları ile ilgili bir planlamalarının olup olmadığına ilişkin kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

"Bizim hem 2017 yılı planlarımız var, hem 2018 planlarımız var. Bu palanlarımız iyi midir, kötü müdür halkımız karar verecek. Biraz, 2 ay, 2.5 ay bana müsaade etsinler, iyi olursa tabi ki alkışı hak etmiş oluruz, valla kötü olursa hakikaten üzücü bir olaydır. En çok ben üzülürüm. Çünkü ben başarısızlığı hayatımda kabul etmeyen kişiyim.

İnsanların hepsi mutlu mu?

Arkadaşların, sizlerin duasını istiyoruz. Samimi bir şekilde burada yine hem üretici, hem ortadaki sanayiciyi esnafı, ithalatçıyı herkesi kucaklayan, sonunda tüketiciye giden, tüketicinin de mutlu olabildiği, kazan, kazan, kazan dediğim, insanların mutlu olduğu bir formülü bulmamız lazım. Deseniz ki bu et fiyatlarından insanların hepsi mutlu mu, değil.

4 aylık planımızı yaptık

Bunu ben çok iyi biliyorum. Bazıları mutlu, bazıları mutsuz. Onun için herkesin mutlu olabileceği kazan, kazan, kazan dediğimiz planlarımız var.

4 aylık planımızı yaptık. Bizim amacımız 80 milyon insanın mutlu olması. bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum."

#Ahmet Eşref Fakıbaba
#Et fiyatları
7 yıl önce