|

Bakan Müezzinoğlu TVNET'e konuk oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TVNET canlı yayınında açıklamada bulundu. İstihdam seferberliğinde 1,5 milyon rakamının revize edilerek 2 milyona çıkarıldığını söyleyen Müezzinoğlu "İnşallah önümüzdeki ay işsizlik rakamları daha da azalacak. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi.

Yeni Şafak
13:01 - 15/06/2017 Thursday
Güncelleme: 15:56 - 15/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu  TVNET canlı yayınında açıklamada bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TVNET canlı yayınında açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TVNET canlı yayınında açıklamada bulundu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararı)
MİT tırları davası devletin milli çıkarlarını bir başka yere devretme için önemli bir operasyon. Sıradan bir kontrol değil. Müthiş bir algı operasyonu var. MİT tırları hadisesinin bir ayağı olan Can Dündar nerede? CHP hiçbir zaman hukuk devletinden yana olmamıştır.
(15 Temmuz davaları)
Bir tiyatro oynuyorlar. Sanıklar görmedim, duymadım, bilmiyorumu oynuyorlar. Adalet sistemi en kısa sürede çözecektir. Millet adına ve devlet adına duruş önemlidir. CHP yaşananları okumak istemiyor, kendi oldum olası duruşunu belirli çıkar odaklarından yana kullanıyor.
  • (İşsizlik rakamları)
    Bu millete inanan ve güvenen asla kaybetmez. AK Parti olarak kurulduğumuzdan günden bu yana geldiğimiz nokta belli. Çok zor bir 2016 yaşadık. Rusya ile uçak krizi, terörle mücadele, 15 Temmuz hain darbe girişimi...Tüm bunlar istihdamda bir daralma oluşturdu. Biz dedik ki istihdamda milli seferberlik başlatıyoruz. 7 Şubat'ta start verildi ve her ay gün gün takip ettik. 1,5 milyon artı istihdam sağlayacağız dedik. Bu rakamı gidişata göre 2 milyon olarak revize ettik. İnşallah önümüzdeki ay işsizlik rakamları daha da azalacak. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz.

İstihdam seferberliği 2017'nin sonuna kadar indireceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık sürenin eylem planını hazırlıyoruz, önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız. Genç işsizliklere yönelik, kadınlara yönelik ve engellilerimize yönelik bir eylem planı hazırlıyoruz. Bir taraftan onları nitelikli olarak istihdama katma ve girişimcilikle ilgili de ayrı bir planımızı ortaya koyacağız.

Yüzde 6-7 büyüme potansiyelimiz var. Bundan rahatsız olanlar var. Dünyada en çok büyüyen ülke olarak 3. sıradayız. Bu ülkede başarı var, umut var, gelecek, huzur ve bereket var. Dolara, borsaya, büyümeye bakın. Bunu bozmak isteyenleri de bir kıyıya iteceğiz, yolumuza devam edeceğiz.

  • (Kıdem tazminatı düzenlemesi)
    Şu anda olgunlaştırma çalışmalarını henüz tamamlamış değiliz. Ama hükümet sanki birilerinin haklarını alıyormuş diyenler var, onların karşı olmalarına rağmen biz dediğimiz dedik demeye devam edecek değiliz. Taslak olgunlaşınca paydaşlara gideceğiz, onların bugünkü duruşu devam ediyorsa o zaman yapacak birşey yok.

12 milyonluk nitelikli, güçlü bir potansiyeli olan kitle var. Biz bu kitleyi ülkenin üretimine pozitif olarak katmayı başardığımız zaman Türkiye'nin dünya ile rekabette hiçbir sorunu olmaz. 2023 hedeflerinden korkan bir dünya ve dostlarımız var. Ama ne derlerse desinler daha gelişmiş bir ülke bu ülkeye yakışıyor.

(Borç yapılandırması)
Bağ-Kur veya küçük esnafımızın borçlarını yapılandırma talebi geldi ve bunu mecliste geçirdik. Haziran sonuna kadar borçlar yapılandırılıyor. Önümüzdeki çok az bir gün kaldı.
  1. Primlerini ödeyemeyen Bağ-Kur esnafımız sağlık hizmeti alamıyorlar. Onlara GSS primlerini ayırarak ödeyebilecekleri yeni bir sistemle sağlık hizmeti alabilecekler, yeni düzenlemenin meclis kapanmadan çıkmasını amaçlıyoruz.
(Anneye yarı zamanlı çalışma)
Kamuda çalışan doğum yapmış anneler ile yarı zamanlı çalışma düzenlemesini önümüzdeki günlerde sonuçlandıracağız.
(İş sağlığı ve güvenliği kampanyası)
Hedef 0 kampanyamız var. Bütün konsantrasyonumuzu çok tehlikeli ve tehlikeli alana yönlendirdik. İş yeri hekimi sayısındaki rakamı tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerine konsantre ederek minimize etmeyi amaçlıyoruz.

#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#TVNET
7 years ago