|

Başarılı insanların ortak özellikleri

Genellikle başarılı insanlara imrenir ya da onlardan ilham almaya çalışırız. Bunu yaparken de onların neler yaptığı, izledikleri yöntem çoğumuz için önemli ve feyz alınası durumdadır. Yapılan araştırmalar, başarılı insanların bir çok ortak özelliği olduğunu, doğru hedefler belirleyebilmek ve doğru adımlar atabilmek için kullandıkları yöntemlerin, birbirine çok benzediğini ortaya koymuş. İşte başarılı insanların ortak özellikleri...

Yeni Şafak
11:20 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:58 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başarılı insanların ortak özellikleri arasında hatalarından ders çıkarmak da var.
Başarılı insanların ortak özellikleri arasında hatalarından ders çıkarmak da var.

Başarılı olmak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız başarılı insanların öykülerinden yola çıkabilirsiniz. Uzun süreler boyunca yapılan araştırmalar, başarılı insanların bir çok ortak özelliği olduğunu ortaya koymuş durumda. İşte başarılı insanların yaptığı ortak şeyler...

HEDEF KOY VE İLERLE

HAYAL KUR


SABIRLI OL

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sabır ve kararlılık hedefe gidilen yolda önemli. Başarılı insanlar ne kadar badire atlatırsa atlatsın sabırları sayesinde bir konuma gelmiş oluyor.


MERAKLI OLMAK İYİDİR

Başarılı insanlar genelde çok çalışıyor, çalıştıkça okuyor, okudukça merak ediyor, merak ettikçe soru soruyor, o soruları da cevaplatmak için herkesle tanışıyor. Onlar insanların fikirlerini merak edip, onları dinlemeyi seviyor. Yani ezber değil merakla birlikte gelen uygulama her zaman başarıyı getiriyor.


"DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİM" DEMELİSİNİZ

Bu cümle iddialı gibi görünse de iddialı değil. Başarılı olmak isteyenler bu tür cümleler kurmalı, bunu hayal etmeli ve uygulamaya koymalı.


DOĞRU İNSANLARLA ZAMAN GEÇİRİN

Başarılı insanlar, benzer görüşlü, hedeflerine odaklanmış ve destekleyici insanlarla işbirliği yaparlar. Sosyalleşmeyi tercih ettikleri insanlar, enerjileriyle bulundukları ortama bir şeyler katanlardır. İlerleyebilmek için, kendilerine ilham veren kişilerle zaman geçirirler. Sizin kim olduğunuzu, beraber vakit geçirdiğiniz insanlar gösterir. Yanlış insanlarla zaman geçirerek vakit kaybetmeyin.


HATALARI UNUTMA

Bardağa dolu tarafından bakmak, başarılı insanların bir diğer ortak özelliği. Çünkü büyümeyi sağlayan, pozitif olmaktır. Hayat sizi tekrar tekrar test edecektir. Başarılı olmak istiyorsanız, hayata karşı pozitif bir bakış açısı geliştirmelisiniz. Ancak hatalarınızı unutmadan, onlardan ders çıkarırsanız başarıya adım adım ulaşabilirsiniz.


#Başarı
#Başarılı olmak
#Microsoft
#Bill Gates
#Reid Hoffman
#Linkedin
#İş hayatı
6 yıl önce