|

Başbakan'dan memur açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken memurlarla da ilgili bir açıklama yaptı. Başbakan, "Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız” dedi.

Yeni Şafak
07:05 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 07:58 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız.
Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız.

Vietnam öncesi basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, toplu sözleşme öncesinde kendisine yöneltilen “Memursen ve Çalışma Bakanı ile bir görüşme yapacağınızı öğrendik. Detay alabilir miyiz?” sorusuna “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bir süreden beri memurlarımız adına toplu sözleşmeleri muhattaplarıyla sürdürüyor. Pazaresi gece yarısına kadar süre var" dedi.




Başbakan şöyle devam etti: Mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanmış olacak. Sağlanamazsa hakem kuruluna gidilecek. Hakem kurulu bir kara verecek ve karar uygulanacak. Ümit ederiz ki hakeme gerek kalmadan makul düzeyde anlaşma sağlanır. Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız” dedi.

#Binali Yıldırım
#Memur
#Toplu sözleşme
#Enflasyon
7 yıl önce