|

Başkan’ın derin bağlantısı

TÜRSAB, önümüzdeki hafta yapılacak seçimle yeni başkanı ve yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. Başaran Ulusoy, 18 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu TÜRSAB’ı yaklaşık 200 milyon liralık bir borçla seçime götürmekle suçlanıyor. Ulusoy; TÜRSAB’ın parasıyla kurduğu Turins Sigorta şirketi üzerindeki bağlantılarıyla da rakiplerinin hedefinde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 5/6 Aralık'ta yapılacak 22'nci Genel Kurul'a odaklandı. TÜRSAB'ın 18 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Başaran Ulusoy, seçimlerde yeniden aday. Rakipleri Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya ile yarışacak olan Ulusoy, TÜRSAB'ı yaklaşık 200 milyon liralık bir borç ile seçime götürmekle suçlanıyor.



BİRLİK Mİ TİCARET ŞİRKETİ Mİ?


Başaran Ulusoy'un 6 bin 500 üyesi bulunan meslek örgütünü kurduğu 11 şirket üzerinden 196 milyon lira borçlandırdığı kayıtlardan anlaşılıyor. Ulusoy'un, TÜRSAB üzerinden kurduğu şirketler ile meslek örgütünü kuruluş amacı dışına çıkartıp bir holding haline getirdiği ve burada hem hissedar hem de yönetici olduğu belirtiliyor.



ÇEKİLME İRADESİ GÖSTERMEDİ


TÜRSAB Hepimizin Hareketi Başkanı Emin Çakmak; Ulusoy'un TÜRSAB parasıyla kurduğu Turins Sigorta şirketi üzerinden paralel yapıyı finanse ettiğini savundu. Ulusoy'un paralel yapıya hizmet eden kurumlarla yıllardır çalıştığına dikkat çeken Çakmak, "Ulusoy, 17 Aralık süreçlerinin ardından da bu ilişkisini sürdürdü. Gördüğümüz kadarıyla yaşanan onca şeye rağmen Ulusoy, hala buralardan çekilme iradesi göstermiyor" eleştirisinde bulundu.



Yıllardır paralel ile ortak


Ulusoy'un, TÜRSAB'ın parasıyla kurduğu Turins adlı şirketi; uzun yıllar FETÖ'yü finanse eden bankanın iştiraki olan Işık Sigorta ile çalıştı. TÜRSAB ile Işık Sigorta, ağırlıklı olarak seyahat sigortaları satmak amacıyla Mart 2013'te ortak şirket kurdu. 12 milyon liralık sermaye ile kurulan şirketin yüzde 58 hissesi TÜRSAB'a, yüzde 25 hissesi de Işık Sigorta'ya verildi. Turins Sigorta üzerinden Paralel Yapı ile ilişkilerini derinleştiren Ulusoy'un; 17/25 Aralık süreciyle başlayan ihanetin ardından da bu ilişkiyi sürdürdüğü anlaşıldı. Şimdiye kadar FETÖ ile yollarını ayırma konusunda bir irade göstermeyen Başaran Ulusoy, TÜRSAB adına sigorta şirketi kurmadan önce de, birlik üyelerine 'zorunlu sigorta' poliçesini Işık Sigorta üzerinden yaptırdı.



Aynı genel müdürle çalıştı




Kurulduktan sonra Turins'e atanan ilk Genel Müdür Recep Koçak, TÜRSAB bünyesinde faaliyetlerine devam eden şirkette tepe yöneticilik yaptı. Turins Sigorta kurulmadan önce, Işık Sigorta'da yöneticilik görevinde bulunan Recep Koçak, Başaran Ulusoy'un güvendiği isimlerden biri olarak Turins'i 2,5 yıl idare etti. Turins'te dikkat çeken bir başka isim ise Bugün Gazetesi'nin eski yazarı İsmail Kökbulut. Yeminli Mali Müyavir olan İsmail Kökbulut, TÜRSAB'a danışmanlık da yapmış. Birlik ile ilişkisini derinleştiren Kökbulut, geçtiğimiz aylarda,yüzde 7'lik hisse ile Turins'e ortak oldu.


#Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği
#türsab
#Turins Sigorta
#fetö
8 yıl önce