|

Bayram ulaşımında fırsatçılık

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ulaşım şirketleri de şimdiden bayram etmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 22:10 - 6/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bayramda sevdiklerinin yanına gitmek isteyenler ve bayramı yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşlar havayoluna yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşın havayoluna yoğun talep göstermesi üzerine, uçak bilet fiyatları da tavan yaptı. Promosyon bilet satışlarını kapatan şirketler, yüksek kademeden satışa çıkardıkları biletleri tüketti, az sayıda bilet kalınca da fiyatlar adeta uçuşa geçti. Bayrama sayılı günler kala özellikle Türk Hava Yolları ve Atlasjet pahalı bilette adeta yarışıyor. 16 Temmuz 2015 Ramazan Bayramı'nın arife günü için havayollarının bilet fiyatları THY ve Atlasglobal'in uçak biletleri 500 liraya kadar çıktı.



500 LİRAYA

UÇAK BİLETİ



Arife günü İstanbul'dan Muğla'ya tek kişilik uçak bilet fiyatları, THY'de 426 lira, Atlasjet'te 462 liraya kadar çıktığı görülüyor. Otobüs firmalarında sayılı günler kala yer kalmazken ek sefer yapılması bekleniyor. Otobüste durum ise; normal zamanda 40 liraya alınabilen İstanbul-Ankara bileti karaborsa sebebiyle 60-80 lirayı buluyor.



Hızlı trende bilet 70 lira


Ari­fe gü­nü uçak ye­ri­ne tren­le se­ya­hat et­menin da­ha uygun olduğu görüldü. İs­tan­bul-An­ka­ra Yük­sek Hız­lı Tren­'de bir kişi bi­let fi­ya­tı 70 TL, İs­tan­bul-Kon­ya 85 TL, Es­ki­şe­hir-An­ka­ra 27 TL, An­ka­ra-Kon­ya 27 TLolacak.


#Ari­fe gü­nü
#Ramazan Bayramı
#Hızlı tren
9 yıl önce