|

BDDK yönetiminde üye sayısı üçe düştü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 7 kişiden oluşan üye sayısı, görev sürelerinin dolması nedeniyle Başkan Mehmet Ali Akben’in yanı sıra, Olcay Turan, Muhiddin Gülal, Mustafa Korhan ve İrfan Çevik ile birlikte 5’e düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:47 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
BDDK yönetiminde üye sayısı üçe düştü
BDDK yönetiminde üye sayısı üçe düştü

Üyelerden Mustafa Korhan’ın Ramazan Bayramı öncesinde görev süresi dolunca, sayı 4’e geriledi. BDDK üyelerinden Bankacılık Müfettişi Muhiddin Gülal’ın dün itibariyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Başkan olarak atamayla da BDDK’daki üye sayısı 3’e düştü.

KARARLARI ETKİLEMEZ

Ancak 10 gün sonra üye İrfan Çevik’in de görev süresinin dolacak olmasından sonra BDDK’da kurulda Başkan Mehmet Ali Akben ile birlikte Olcay Turan kalmış olacak. Bu durum, BDDK’nın bankacılıkla ilgili faaliyetler konusunda karar almasını etkilemiyor. Çünkü kanunda kurulun en az beş üyenin hazır bulunması ile toplanacağı belirtiliyor.

BAŞKAN YARDIMCILARI VEKALET EDEBİLİR

Kanun ayrıca toplantı nisabı sağlanacak şekilde bir ayı geçmemek üzere, kıdem sırasına göre başkan yardımcılarının vekâlet edebilmesine de imkan getiriyor.

TOPLU ATAMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Önümüzdeki hafta 2’ye düşecek olan BDDK Kurul üye sayısına 5 BDDK başkan yardımcısının katılması imkanı bulunuyor. BDDK’da şu anda Yakup Asarkaya, Aziz Turhan, Muhammet Salih Ağan, Mehmet İrfan Kurt ve Muhammet Mustafa Cerit başkan yardımcılığı görevinde bulunuyorlar. Bu arada BDDK’daki kurul üyelerinin görev sürelerinin dolmasıyla birlikte hükümetin de toplu şekilde atama yapacağı dile getiriliyor.

#BDDK
#TMSF
7 yıl önce