|

BDDK'da ilginç tablo! 2 kişiye düştü

7 kişilik kurul üyesinden oluşan Bankacılık Düzenleme Kurulu, görev süresi dolanlar ve ayrılanlar sonrası 2 kişiye kadar düşünce kurumun sayfasındaki yönetim şemasında ilginç bir tablo oluştu.

Yeni Şafak
14:43 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 15:17 - 5/12/2017 Salı
Diğer
BDDK yönetim kurulu
BDDK yönetim kurulu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu sadece 2 kişiden oluşuyor. 7 kişilik kurul üyelerinden en son İrfan Çevik’in görev süresinin dolmasıyla beraber Başkan Mehmet Ali Akben ve tek kurul üyesi Orhan Turan kaldı.

Hürriyet'in haberine göre; Bu yıl yaz başında görev sürelerinin dolması nedeniyle üye sayısı Başkan Akben’in yanı sıra, Olcay Turan, Muhiddin Gülal, Mustafa Korhan ve İrfan Çevik ile birlikte 5’e düşmüştü. Üyelerden Mustafa Korhan’ın haziranda görev süresi dolunca, sayı 4’e gerilemiş ve BDDK üyelerinden Muhiddin Gülal’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Başkan olarak atamayla da BDDK’daki üye sayısı 3’e düşmüştü.


2 KİŞİ KALDI

Ardından 24 Haziran 2014’te ataması yapılan İrfan Çevik’in de görev süresi temmuzda doldu. Ve son olarak Çevik de BDDK’dan ayrıldı. Böylece Akben ve Turan tek başlarına kaldılar.

1 AYI GEÇMEMESİ LAZIM

BDDK’nın kanunu kurulun toplanabilmesi için bir ayı geçmemek üzere, kıdem sırasına göre başkan yardımcılarının kurul üyeliklerine vekâlet edebilmesine imkan sağlıyor. BDDK’da şu anda Yakup Asarkaya, Aziz Turhan, Muhammet Salih Ağan, Mehmet İrfan Kurt ve Muhammet Mustafa Cerit başkan yardımcılığı görevindeler.


#​Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
#bddk
#Mehmet Ali Akben
6 yıl önce