|

'Belediyeler boyunun ölçüsünü alacak'

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına hitap etti. 2019 yılındaki seçime işaret eden Yıldırım "Önce belediyeler boyunun ölçüsünü alacak. Tartıya sonra milletvekilleri çıkacak ve ardından başkan seçilecek" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
16:14 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:32 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Elazığ'da konuştu.
Başbakan Elazığ'da konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına hitap etti.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Elazığ hızlı trenine kavuşacak, burada Malatya'da var. Sivas-Malatya-Elazığ üçü beraber gidiyor. Elazığ Malatya arasındaki ihale çalışması devam ediyor.

  • Elazığ'a ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi yapıyoruz. Yeni yatırım demek Elazığ'da yeni iş alanı demek. 10 bin kilik iş alanı oluşturacağız. Çiftçileri de boş geçmedik. Hayvancılık OSB kurmaya devam ettik.

Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Memleketin her köşesini eserlerimizle imar ettik, insanımızın yüzünü güldürmek için gece gündüz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük işlere imza attık.

  • İşler asıl bundan sonra başlıyor. 2016'da bir karar verdiniz. Hükumet sistemini değiştirelim, ne gelsin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bunu kabul ettiniz. 2019'da bunun uygulamasını yapacağız. Önce belediyeler boyunun ölçüsünü alacak. Tartıya sonra milletvekilleri çıkacak ve ardından başkan seçilecek. Sizlerin desteğiyle çok daha güzel işleri başaracağımızdan endişeniz olmasın.

#Binali Yıldırım
#Elazığ
#STK
6 yıl önce