|

PKK’lı hainlerin Silvan planı suya gömüldü

PKK terör örgütünün defalarca saldırdığı Silvan’ın çevresi güvenlik güçleri tarafından tamamen temizlendi, baraj çalışmaları hızlandı. Bölge halkı verimli topraklara ve istihdama kavuşmak için gün sayıyor.

Yeni Şafak
09:57 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 10:02 - 17/10/2017 Salı
Diğer
Silvan Barajı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Silvan Barajı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Diyarbakır ve çevresini kalkındıracak Silvan Barajı’nda terör örgütü
PKK
’nın son operasyonlarla bölgeden sökülüp atılmasıyla çalışmalar en üst düzeye çıktı. Akşam'da yer alan habere göre bölge halkını işsizlikten kurtaracak, ürün verim ve çeşitliliğini arttırarak yöreyi bölgenin Çukurovası haline getirecek baraj projesini engellemek için terör örgütü PKK her yolu denedi.
2015'te 22 ayrı saldırı yapıldı
Teröristler sadece baraj inşaatına 2015 yılında 22 ayrı saldırı gerçekleştirdi. Yaklaşık 60 araç ve çimento silolarını ateşe veren terör örgütü PKK amacına ulaşamadı. 2019 yılında tamamlanması planlanan Silvan Baraj’ı
Avrupa
’nın en büyük 2’inci barajı olacak. Silvan Barajı’nın 2 milyon 350 bin dekar zirai alanı sulaması ve 160 megavat kurulu güç ile yıllık 681 milyon kilovat saat enerji üretmesi planlanıyor. 6,5 milyar liraya mal olan projesinin, ülke ekonomisine ise yılda 1,1 milyar lira katkı sağlaması bekleniyor.

Barajın faaliyete geçmesiyle terör örgütünün artık gençleri kullanamayacağını söyleyen 41 yaşındaki Mahmut D. barajın yapıldığı bölgenin PKK’nın önemli bir geçiş güzergahı olduğu şöyle anlattı:

"Barajın yapıldığı bölge bizim de köyümün olduğu bir bölgedir. Çok sayıda doğal mağaranın olduğu ve teröristlerin barındığı bölge hem PKK’nın çok önemli geçiş güzergâhı hem de esrar ekim alanıydı. Terör örgütünün bölgede baraj yapılmasını istememesinin en önemli sebebi de bu. Barajın yapılmasıyla terör örgütü bu bölgeyi artık istediği gibi kullanamayacak."

Diyarbakırlı 40 yıllık hayaline kavuşacak
Turizmden balıkçılığa, tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda bölgeyi kalkındıracak barajın tamamlanmasını
Diyarbakır
lılar heyecanla bekliyor. Sulak alan olmadığı için para etmeyen, baraj projesinin altında kalmasıyla birçok kişinin ciddi paralar aldığını anlatan 50 yaşındaki Faysal Y. şöyle konuştu:

"Baraj halkın 40 yıllık hayalidir. Baraj daha faaliyete giremeden insanlar faydasını gördü. Daha önce para etmeyen arazilerin baraj altında kalmasıyla devlet arazi sahiplerini ciddi paralar verdi."

#Diyarbakır
#Silvan Barajı
#PKK
7 yıl önce