|

Biz büyürüz onlar bakar

EVTEKS fuarının açılışında konuşan Gümrük Bakanı Tüfenkci, Moody’s’in; Türkiye için öngördüğü yüzde 2,7 büyüme tahminine tepki gösterdi. Tüfenkci, “2017’de bunun ötesinde, milleti de şaşırtacak şekilde güçlü bir büyüme yakalayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:50 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Biz büyürüz onlar bakar
Biz büyürüz onlar bakar

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) tarafından CNR Fuarcılık işbirliği ile bu yıl 23. kez düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla kapılarını açtı. Törende konuşan Bakan Tüfenkci, Moody’s’in; Türkiye için öngördüğü yüzde 2,7 büyüme değerlendirmesine tepki göstererek, işadamlarının ekonomiye sahip çıkması ve hükümetin almış olduğu teşviklerle beraber ülkemizin 2017’de öngörülerin ötesinde, milleti de şaşırtacak şekilde güçlü bir büyüme yakalayacağını söyledi.

Bu yıla güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirten Tüfenkci, “İhracat rakamlarına baktığımızda sürekli artan bir trendi görüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği ile beraber işsizlik oranlarının nisan ayında bir miktar aşağı düştüğünü, mayıs ayından itibaren de daha fazla aşağı düşeceğini görüyoruz” dedi. Tüfenkci, bu fuarların sürekliliğinin, yapılması kadar önemli olduğunu kaydetti.

TEKSTİLİN BAŞARISI ORTADA

Tekstil sektörüne dair rakamları da paylaşan Tüfenkci, “Ülkemiz tekstil sektöründe dünyanın sayılı ülkelerinden birisidir. 2002'de 12,2 milyar olan tekstil ihracatımız bugün itibariyle 2,2 kat artarak 26,2 milyar dolara çıktı. Bunu ev tekstilinde yaptığımızı görmek gerçekten önemlidir. Baktığımız zaman ev tekstili ihracatımız 2016 yılı Ocak ve Aralık dönemlerinde yüzde 2,3 oranında artarak 1.8 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir” diye konuştu.

MARKALAŞMAYA TAM DESTEK

AR-GE yasasının hayata geçirildiğinin altını çizen Tüfenkci, şunları kaydetti: “Oluşturacağınız markalarla özellikle dünya piyasalarında haklı olarak Türk tekstilinin yer almasını istiyoruz. Yeni getirdiğimiz teşviklerle beraber hem yeni markaları oluştururken yapacağınız masrafları hükümet olarak destekliyoruz. Aynı zamanda dünyada var olan bir markayı da satın alsanız bunu da hükümet olarak teşvik ediyoruz. Onun için markalaşma konusunda her türlü atacağınız adımlarda biz yanınızdayız."

#Bülent Tüfenkci
#Gümrük ve Ticaret Bakanı
#EVTEKS
7 yıl önce