|

Boğaziçi'nde dev enerji zirvesi

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin enerji alanında attığı kritik adımlara ışık tutacak bir etkinliğe kapılarını aralıyor. Enerji Ekonomisi Derneği ile Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği ‘Kavşakta Hazar Enerjisi’ paneli, 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
14:23 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:30 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, enerji alanında tarihi projeleri hayata geçiriyor.
Türkiye, enerji alanında tarihi projeleri hayata geçiriyor.

Son dönemlerde attığı adımlarla enerjide bölgenin en önemli ülkelerinden Türkiye, doğalgaz arz ve talep kesişim coğrafyasının en kilit oyuncularından biri olarak çok önemli bir enerji zirvesine daha ev sahipliği yapıyor.

Enerji Ekonomisi Derneği (EDD) ile Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (EPAM) düzenlediği ‘Kavşakta Hazar Enerjisi’ paneli 17 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


“Türkiye hayati öneme sahip”

EPAM ve EED Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, organizasyona ilişkin açıklamasında geçen yıl İran’a yönelik ambargonun kaldırılmasının ardından dünya genelinde ilk uluslararası konferansı Antalya’da düzenlediklerini hatırlatarak, “Ardından Bakü’de Hazar enerjisine odaklı uluslararası bir konferans düzenledik. Her iki konferansımızın da en önemli destekçilerinden olan Boğaziçi Üniversitesi 17 Mayıs’ta tarihi bir panele ev sahipliği yapacak. Dünyada enerji denince akla ilk gelen bölge bizim coğrafyamız. Ve bu coğrafyada hangi güç enerjiyle ilgili bir söylem ya da eylem geliştirecek iş dönüp dolaşıp Türkiye’de çözümleniyor. Bu nedenle bölgenin enerji denkleminde Türkiye hayati bir öneme sahip” ifadesini kullandı.


“İstanbul’da ele alınacak”

Antalya ve Bakü konferanslarından gelen birikim ve sonuçların İstanbul’da masaya yatırılacağının altını çizen Prof. Dr. Kumbaroğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin merkezinde yer aldığı doğalgaz arz ve talep kesişim coğrafyasında geleceğin enerji rotalarının belirlendiği bir dönemde Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Avrupa ve Asya’dan konuşmacılarımızı Avrupa ve Asya’nın kesiştiği merkez olan İstanbul’da buluşturuyoruz. Antalya ve Bakü’de dünya enerji piyasalarına yön veren isimlerin çok önemli söylemleri vardı. Oralardan edinilen bilgiler ve tecrübeler İstanbul panelinde bölgesel sorunlara enerji perspektifinden ışık tutacak ve çözüm sunacak.”

“İstanbul marka isimleri ağırlayacak”

Prof. Dr. Kumbaroğlu ayrıca, panel vesilesiyle İstanbul’un kendi alanındaki marka isimleri ağırlayacağına dikkati çekerek, “Panele Nordic Enterprise Vakfı’nın ve Petro Scotland şirketinin Genel Müdürü olan, aynı zamanda University College London'da Güvenlik ve Yılmazlık Enstitüsü bünyesindeki araştırmalarıyla ün yapan Sn. Chris Cook ile Hazar Enerji Ağı kuruluşunun kıdemli danışmanı olarak görev yapan ve İran Petrol Bakanlığı’nın Hazar Bölgesi eski Genel Müdürü olan Sn. Mahmood Khaghani konuşmacı olarak katılacak” dedi.

  • Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan panel, 17 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30’da Mühendislik Fakültesi binasında yer alan VYKM1 salonunda gerçekleştirilecek.
#Boğaziçi Üniversitesi
#Gürkan Kumbaroğlu
7 yıl önce