|

Brüksel Turka waffle'ı istiyor

Türkiye’den dünyaya ilk waffle satışları başladı. Elvan Türkiye’nin ilk waffle üretim fabrikasını Sakarya’da kurdu. AB’nin başkenti Brüksel ve Hollanda’nın milli tadı olan waffle için Türkiye’den giden ürünler Avrupa’da yoğun ilgi gördü. Hollandalı waffle firması tüm ürünlere talip oldu. Fakat firma buna yanaşmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 20:41 - 18/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Elvan, Türkiye'nin ilk waffle üretim tesisini Sakarya'da kurdu. Bir Hollanda ve Belçika klasiği olan waffle'ı Türkiye'ye taşıyan firma, ürünü Türk lezzetleri ile harmanladı. Tereyağı ve tarçın Türk usulü waffle'ın vazgeçilmezleri arasında. Türk usulü waffle tüketicilerden olumlu yanıt alırken Avrupa da ürüne sessiz kalmadı.



3 YENİ TESİS; 3 YENİ TAT


Elvan Group hizmete açtığı Türkiye'nin ilk waffle üretim tesisinin kapılarını basına açtı. Tamamı el değmeden üretim aşamalarının yer aldığı tesisler firmaya özgü kombinasyonları ile de dikkatleri çekiyor. Elvan Group Başkanı Hidayet Kadiroğlu, fabrika binasında açıklamalarda bulundu. Kadiroğlu Türkiye için ilk olan ürünler ürettiklerini kaydetti. Bu kapsamda Türkiye'nin ilk ambalajlı waffle ve fondante üretim tesislerini kurduklarını söyleyen Kadiroğlu, yenilikçi ürünlerle ihracat kilogram değerini 5 dolar seviyesine yükselttiklerini söyledi. Kadiroğlu, waffle için Avrupa'dan da talepler olduğunu Avrupalının Today karamel waffle ürünü beğendiğini söyledi. Kadiroğlu, çok önemli Avrupalı waffle şirketinin kendilerine tüm ürünleri satın alma teklifiyle geldiğini söyledi.



30 MİLYON LİRAYA MALOLDU


Tesislerin 30 milyona mal olduğunu ifade eden Kadiroğlu, waffle'la birlikte tesislerde fondante ikramlık ürünler ve gofret üretimi yaptıklarını söyledi.







Turka Waffle


Avrupa'nın güçlü firmalarının yeraldığı waffle ürün pazarında şirketlerin yarışı son sürat sürüyor. Elvan Group waflle'a getirdiği farklı içerik ve tad ile yarışta 'ben de varım' dedi. Elvan Group Başkanı Hidayet Kadiroğlu ise ürünü geleneksel tadları ekleyerek Türkiye'ye özel bir ürün oluşturduklarını söyledi. Waffle'ın içinde içinde Elvan tarafından özel olarak açıklanan doğal tereyağı bulunuyor. Ayrıca tarçın Elvan'ın ürünlerini diğerlerinden ayıran diğer bir tat.




Türk kahvesinin üstündeki lezzet

Sakarya'da yeralan tesis lansman turu çerçevesinde bir yemek programı da düzenlendi. İkram edilen Türk kahveleri ile birlikte Today Elvan waffle ürünü sunuldu. Burada ürünle ilgili bir bilgi de paylaşıldı. Kahve fincanının üzerine konulan waffle buharın etkisiyle karameli yumuşuyor ve daha fazla damakta aroması dağılıyor.



Bu ürüne kimlik bulunamıyor

Fondante ürünü özellikle ikramlıklar için sunulmuş bir ürün. Firmanın Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen ürün aslında ne şeker ne de çikolata. Çikolata ve şeker tadını birlikte veren ürün aynı anda farklı tadları almak isteyenlerin dikkatini çekecek gibi.






#waffle
#hollanda
#avrupa
9 yıl önce