|

BTK ile Kore arasında iş birliği

BTK ile Kore Haberleşme Komisyonu, 9 Mayıs'ta haberleşme alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalayacak.

Yeni Şafak
11:46 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 6/05/2016 Cuma
AA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Kore Haberleşme Komisyonunca (KCC) 9 Mayıs'ta haberleşme alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalanacak.



BTK'dan yapılan açıklamada, Türkiye ile Kore'nin, 5G başta olmak üzere haberleşme alanında iş birliğini geliştirdiği, bu kapsamda 9 Mayıs'ta ortak forum düzenleneceği ifade edildi.



Ortak forum esnasında BTK ile KCC arasında haberleşme alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı'nın imzalanacağının belirtildiği açıklamada, söz konusu foruma KCC ve BTK yetkililerinin yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, RTÜK, kamu ve özel sektör, sivil toplum ve akademi dünyasından da temsilcilerin katılmasının beklendiği bildirildi.



BTK adına Kurul Başkanı Ömer Fatih Sayan tarafından imzalanması planlanan mutabakat zaptının, iki ülke arasında haberleşme politikaları ve düzenlemeleri konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasını öngördüğünün belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Bu çerçevede iki ülkenin ilgili kurumları arasında yüksek düzeyli danışma kurulu kurulması, ortak projeler geliştirilmesi ve ortak seminer, forum gibi etkinliklerin tertip edilmesi planlanıyor.Ortak forum ve mutabakat zaptı, ülkemiz ile 5G konusunda öncü ülkelerden biri olan Kore Cumhuriyeti arasında haberleşme alanında başlatılan işbirliğinin somutlaştırılmasının ilk adımını teşkil ediyor. Tarafların daha ileri düzeyli işbirliğine yönelik iradelerinin göstergesi niteliğini taşıyor."


#BTK
#Kore Haberleşme Komisyonu
#mutabakat zaptı
#Kore
8 yıl önce