|

Bursa yerli otomobile talip oldu

Yerli otomobil için 5 konsorsiyumun ortaklığı ve ilk adımın atılması Otomotiv Test Merkezi’nin kurulacağı Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki tüm dinamikleri de harekete geçirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik öncülüğündeki ilçenin tüm yöneticileri Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde ziyaret ederek Yerli Otomobil Fabrikası’nın Yenişehir’e kurulması için destek istediler.

Yeni Şafak
13:42 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 16/11/2017 Perşembe
IHA
Yatırım 1,5 milyar lira tutarında olacak.
Yatırım 1,5 milyar lira tutarında olacak.
Türkiye’nin en önemli yatırımlarından birisi olan
Otomotiv Test Merkezi
’nin yapılacağı
Bursa
’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan vatandaşlar
yerli otomobil
fabrikasının da ilçeye yapılmasını istiyor. Yerli otomobili Yenişehir’e kazandırmak için ilçe genelindeki sivil toplum örgütleri, oda başkanları, Belediye Başkanı ve AK parti ilçe başkanıyla Ankara’ya çıkarma yapan heyet; Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’ndan destek istedi.
Ziyarette konuşan Ak Parti ilçe Başkanı Adnan Kamıl, "Yenişehir’imizin ve Türkiye’mizin en önemli projelerinden birisi
Otomotiv Test Merkezi
’dir. 4650 dönüm arazi üzerine yapılacak olan bu projemiz inşallah en kısa sürede Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’ndan da aldığımız bilgilere göre hayata geçmiş olacak. Bu önemli yatırım 1,5 milyar lira tutarında olacak, 30 Kasım tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ve Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun Yenişehir’e gelerek Oto Test Merkezi’nin yapılacağı alanı ziyaret ederek incelemelerde bulunacağı müjdesini aldık. Yerli otomobilin de Yenişehir ilçemize yapılması için tarıma elverişsiz yerlerin bir envanterini çıkartarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na sunduk. Biz ilçemiz ve Bursa olarak yerli otomobile talibiz bunun içinde hazırız” diye konuştu.
#Yerli otomobil
#Bursa
#Yenişehir
#Oto Test Merkezi
#Otomotiv Test Merkezi
6 yıl önce