|

Bursa'da Katar sevinci

Son bir ayda Katar’a Bursa’dan yapılan ihracat, yüzde 373 artışla 6 milyon 160 bin dolara yükseldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Katar pazarının en önemli oyuncusu olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:16 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Bursa'da Katar sevinci
​Bursa'da Katar sevinci

Bazı Arap ülkeleriyle ticari ve diplomatik kriz yaşayan Katar’a Bursa’dan yapılan ihracat, bir ayda yüzde 373 artışla 6 milyon 160 bin dolara ulaştı. Uludağ İhracatçı Birlikleri verilerine göre, geçen yıl Katar’a 13,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen Bursa’da, 1 Ocak-21 Haziran döneminde bu rakam 11,5 milyon dolara ulaştı. İhracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 81 arttı. Bursa’dan Katar’a ihracat, 21 Mayıs-21 Haziran’da ise yüzde 373’lük artışla 6 milyon 160 bin dolara yükseldi. Katar’a geçen yılın aynı döneminde, 1 milyon 302 bin $ dış satım yapılmıştı.

HAYVANCILIK YÜKSELDİ

Katar’a ihraç edilen ürün grupları arasında, su ürünleri ve hayvancılık mamullerinde artış yaşandı. Geçen yıl 21 Mayıs-21 Haziran’da 93 bin dolar gerçekleşen bu ürün grubunun ihracatı, bu yılın aynı sürecinde 5 milyon 87 bin dolara ulaştı. Bursa, söz konusu dönemde İstanbul ve İzmir’in ardından Katar’a en fazla ürün ihracat yapılan kent oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bazı Arap ülkelerinin Katar’a ambargosunun, Bursa’nın dış ticaretine pozitif yansıdığını söyledi. Katar’a ihracatın artarak süreceğini vurgulayan Burkay, “Bu konuda pazarın en önemli oyuncusu olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KATAR PAZARI GÜÇLENECEK

BTSO Başkanı Burkay, Katar’ın Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Katar, yaşadığı zorlukları Türkiye’nin destekleriyle aşmaya çalışıyor. Bu kapsamda, Bursa da Katar ile ticaret hacmini artırıyor. Körfez ülkelerinin ambargosu sonrası Türkiye ve Katar arasındaki ticari ilişkiler, kısa bir sürede rekor düzeyde arttı. Bu ticaret hacminin daha da artmasını bekliyoruz. Bursa iş dünyası da zor günler geçiren Katar halkının yanında. Geçtiğimiz sene %35’lik artışla gerçekleştirdiğimiz 13,5 milyon dolarlık ihracat rakamını bu sene ilk 6 ayda yakaladık. Amacımız, Katar pazarının en önemli oyuncuları arasında yer almak.”


#Katar
#Dolar
#Ekonomi
7 yıl önce