|

İşte hükümetin memura zam teklifi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu hükümetin memurlara 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan zam teklifini açıkladı.

Yeni Şafak
15:16 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:28 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memura zam teklifini açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memura zam teklifini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yaptı.

  • 1 Ağustos'ta bir çalışma takvimi belirlemiştik. 2-7 Ağustos tarihlerinde 11 hizmet kolu için çalışmalar başlamıştı. 8 Ağustos'ta genele ilişkin talepleri çalıştılar. Bizlere raporları sundular. Bizler de değerlendirmeyi yaptık. Bugün de genele ilişkin taleplerin değerlendirmesini gerçekleştirdik. 21 Ağustos'a kadar süremiz söz konusu.

En düşük memur maaşında yüzde 97, ortalama memur maaşında yüzde 61 değer sağlandı. Kurumlararası ücret dengesizliklerini gidermek için çok önemli adımlar attık. Kamuda istihdam edilen personel sayısında ciddi artışlar sağladık. Kamuda başörtüsü yasağını kaldırdık. Eğitimden sağlığa ulaştırmadan toplu konuta birçok alanda ilklerin uygulayıcısı olduk. 15 yıllık dönemdeki ilkleri üstüne koyarak aynı ruhla aynı iddiayla yapmayı sürdüreceğiz.

1 Ağustos itibariyle yürütürken paydaş olarak yer aldık. Güçlü bir dialog ortaya koyduk. Sürecin bundan sonra da aynı nezakette devam edeceğine inanıyorum. Görüşmelerimiz bugünden itibaren uzlaşı ile devam edecek. Toplu sözleşme tekliflerinde genel ve 11 hizmet kolunda çalışmalarına devam edeceğiz. 406 maddede görüşeceğiz.

2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerde müzakerelerimizi sürdüreceğimizi belirterek teklifi açıklıyorum.

"Sunulan teklife kapalıyız"

Teklifin ardından Memur-Sen'den de bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi kabul etmediklerini belirterek "Hükümetin sunduğu teklife kapalıyız" dedi.

Yalçın “2019 içinde 18 toplamda bir teklifimiz söz konusuydu. Sayın kamu işveren heyeti başkanı en düşük devlet memuru maaşını yüzde 97 oranında iyileştirdik dedi. Şu an en düşük devlet memuru maaşı bekar çocuğu olmayan, evli olmayan bir hizmetli ve 2 bin 405 TL. Yoksulluk sınırı ülkemizde 4 bin 800 TL. Yani yüzde 50’si demek. Yoksulluk sınırının aşılması için yüzde 50 bir iyileştirmeye ihtiyaç var. 4. dönem toplu sözleşmenin kamuoyu gündemine girmesinden bu yana çok temel olarak bir şeyi ifade ettik. Yeni ve büyük Türkiye söylemi masada yansısın ve bu sözleşme dönemi bir milat olsun istedik. Kamu işveren heyetinin teklifinin bütün bunları karşılamaktan çok uzak olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki kamu işveren heyetinin elindeki hesap makinesi eski Türkiye’den kalma. Biz sunulan teklifi eski Türkiye’nin teklifi olarak görüyoruz. Onun için bu teklifi müzakere etmeye değer bulmuyoruz. Bu teklife kapalıyız. Bugünkü oturum bizim için bitmiştir. Yeni makul ve makbul teklifler bekliyoruz. Yeni teklifler geldiğinde cebimiz de, kapımız da açık olacaktır” dedi.



#​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Memur
#Zam
7 yıl önce