|

Çanakkale için 24 firma talip

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:12 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin geçmişten beri güçlü bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Arslan, iki ülke arasında üst düzey iş birliği çerçevesinde çok güçlü altyapı projelerini birlikte gerçekleştirdiklerini bildirdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Marmaray, Osman Gazi Köprüsü projelerinin Türk-Japon yüklenicilerin birlikte yaptığı başarılı projeler olduğunu belirten Arslan, 15 Temmuz Şehitler ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bir kısmı tamamlanan yapısal takviye çalışmalarının da Japonlarla iş birliği içinde yapıldığını kaydetti.



DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJESİ


Arslan, Türkiye açısından çok önemsenen ve Cumhuriyet'in 100. yılında hizmete sunulması öngörülen rekorları içerecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, 2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük projesi olacağını dile getirerek, şöyle devam etti: Hem ülkemizin hem de yurt dışında bu konudaki güçlü firmaların projeye ilgileri bizleri memnun ediyor. 26 Ocak'ta tekliflerini alacağız. Projenin müşavirlik ihale sürecini de başlattık. 27 Mart'ta onun da tekliflerini alacağız. Dolayısıyla yüklenici belli olur olmaz hemen devamında müşavir firmayı da belirlemiş olacağız."


#Osman Gazi Köprüsü
#Çanakkale Köprüsü
#Ahmet Arslan
7 yıl önce