|

Çarpıcı açıklama: Dünya birincisi olacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İhanetlere rağmen geldiğimiz nokta son çeyrekte yüzde 5, 2017 birinci ve ikinci çeyrekte yüzde 5,2 ortalama, üçünçü çeyrekte ise dünya birincisi olacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:11 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 15:13 - 17/09/2017 Pazar
AA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Şimdiden söylüyorum. Son çeyrekte de yıl sonu itibariyle muhtemelen dünyada iki numara olacağız ortalamada." dedi.

Zeybekci, Ak Parti Tavas İlçe Teşkilatı olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yedi düvelin saldırdığını ancak Türk ekonomisine bir şey olmadığını kaydetti.

  • Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a olmak üzere saldırıların devam ettiğini kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu: "Bugün hepsinin söylediği her söz planlanıp da söyleniyor. Diyor ki 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğine biz karşıyız.' Bakıyor şöyle arkadan Türkiye'ye bir şey oldu mu olmadı mı? Ondan sonra dönüyor diyor ki 'Türkiye'nin Gümrük Birliğinin güncellenmesine de karşıyız.' Hemen arkaya gene bakıyor, bir şey oldu mu diye. Kur aşağı gidiyor, faizler büyüme rekorunu kırıyor. İhracat rekor kırıyor. Şimdi düşünüyor 'acaba daha ne söyleyeyim' diye. Hiç bir şey söyleyemeyecekler. Çünkü öyle devasa bir ekonomi haline geldi ki, öyle eskisi gibi Kitap attı da bilmem ne oldu da. O günler geçti."

Türkiye'nin dünyanın 13. büyük ekonomisi, Avrupa'nın da 5. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Bizden önce 4 tane var. Allah'ın izniyle ilk 4'te olacağız. Dünyanın en büyük havaalanı yapılıyor. Karın ağrıları bu. Asya, Avrupa ve Afrika'nın ulaştırmada merkezi oluyor Türkiye. Enerji ile ilgili bir merkez haline geliyor Türkiye. Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye orada ve birileri yakın coğrafyada haritalar çiziyor. Türkiye diyor ki 'çizdirmem." diye konuştu.

Zeybekci, dünyanın en modern uçakları F35'lerin yapımına Türkiye'nin de ortak olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ardından da diğer ihtiyaçları gidereceğiz. hiç merak etmeyin. Her şeye rağmen büyüme, ihracat ve istihdam rekorları kıran Türkiye. İşsizlik oranımız yüzde 10,2 bu bir başarıdır. Çünkü geçen ay işgücüne katılım oranı yüzde 52'ydi. Şimdi yüzde 53,4, yüzde 1'den fazla rakam da oradan geliyor. İnsanlar çalışmak istiyor. İş isteyip piyasaya giriyor. Nüfusun katılımıyla beraber büyümesiyle beraber biz her yıl ortalama en az 1 milyon vatandaşımıza iş bulacağız. Onun içinde yüzde 6 ortalama ile büyüyeceğiz. İhanetlere rağmen geldiğimiz nokta son çeyrekte yüzde 5, 2017 birinci ve ikinci çeyrekte yüzde 5,2 ortalama, üçüncü çeyrekte ise dünya birincisi olacağız. Şimdiden söylüyorum. Son çeyrekte de yıl sonu itibariyle muhtemelen dünyada iki numara olacağız ortalamada."

#Nihat Zeybekci
#Büyüme
#İhracat
#İstihdam
#Türkiye
7 yıl önce