|

ÇAYKUR dünyaya açıldı

Dünyanın her yanına Türk çayını taşıyan ve tanıtan ÇAYKUR, İspanya'nın Barcelona şehrinde bu yıl 40.'sı düzenlenen Alimentaria Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarına katıldı.

Yeni Şafak
16:37 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:56 - 30/04/2016 Cumartesi
IHA

Dış pazarda büyük atılımlar gerçekleştiren ÇAYKUR katıldığı uluslar arası fuarlar ile Türk çayını tüm dünyaya tanıtıyor.


Dünyanın her yanına Türk çayını taşıyan ve tanıtan ÇAYKUR son olarak İspanya'nın Barcelona şehrinde bu yıl 40.'sı düzenlenen Alimentaria Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarına katıldı. ÇAYKUR'un fuarda açtığı stantta yoğun ilgi gördü. Özellikle stevyalı Didi çeşitlerinin çok beğenildiğini belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bu yıl Didi ihraç edilen ülke sayısını 100'e çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Sütlüoğlu, “Sektörde 40 yıldır hizmet veren Alimentaria Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı dünyada alanında önemli yere sahip firmaların bir araya geldiği bir fuar. Dünyanın her yerinden özellikle Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Latin Amerika'nın yanı sıra Avrupa'dan yaklaşık 50 ülkeden fuara katılan firmalar var. Bizde ÇAYKUR olarak dünyaya açılma hedefimiz doğrultusunda buradayız. Ürünlerimiz çok ilgi gördü. Özellikle stevyalı Didi'miz çok beğenildi. Stevya zaten burada bilinen bir bitki ama bu şekilde kullanılmamış. Barcelona Güney Amerika'ya açılan bir kapı. Kolombiya ile Didi ihracı için ciddi bağlantılar kurduk. Ayrıca Afrika ülkelerinden gelen firmalar ile de bağlantılarımız oldu. İnşallah bu çalışmalarla bu yıl didi'de toplam 100 ülkeye ihraç hedefimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız çayımızla giremediğimiz pazarlarda adımızı Didi ile duyurmak. ÇAYKUR markasını hafızalara kazımaktır" dedi.

#ÇAYKUR
#Çay
#İspanya
8 yıl önce