|

Çelik: AB'nin gidişatından kaygılıyız

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği'nin kriterlerinden yana olduklarını belirterek, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz" dedi.

Yeni Şafak
07:10 - 4/12/2016 Sunday
Güncelleme: 07:45 - 4/12/2016 Sunday
DHA

Osmangazi Ak Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen '1 Usta, 10 Çırak' Gençlerle Buluşma Programı'na Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve partili katıldı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezindeki programda konuşan Bakan Faruk Çelik, dünyada, bölgede ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Gelişmiş ülkelere bakıldığında ekonomide ciddi durağanlık olduğunu belirten Çelik, "Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelere bunun yansımaları var. Aslında bütün ülkelere bu durağanlığın yansıdığını görüyoruz. Küresel büyümeye bakıyorsunuz, küresel büyüme negatif istikamette, yani büyümüyor. Dünya ekonomisi küçülüyor. Bir taraftan bakıyorsunuz, dünyada büyük eşitsizlikler var. Dünyada 62 zenginin serveti, 3 milyar insanın servetine eşit. Güçlüler maalesef haklı görülüyor. Evrensel değerlerin rafa kaldırıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Yanı başımızda Ortadoğu'da 100 yıldır huzurun h'si bile kalmadı. Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğumuz Ortadoğu'da kartların yeniden açılmaya başladığı bir süreçte bulunuyoruz. Avrupa Birliği'nde ırkçı akımlar hız kazanmaya başladı, gelişmeye başladı, büyümeye başladı. Avrupa Birliği'nde faşizan sesler yükselmeye başladı ve ırkçı partilerin ayak seslerinin iyiden iyiye duyulduğu bir Avrupa tablosuyla karşı karşıya olduğumuz bir süreci hep beraber izliyoruz" dedi.



'AVRUPA BİRLİĞİNİN GİDİŞATINDAN KAYGI DUYUYORUZ'

Avrupa Birliği'nin gidişatında kaygılı olduklarını dile getiren Bakan Çelik, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama, siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz. Yalnız biz mi? İngiltere de, başka ülkeler de kaygı duyuyor. Biz, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin dahil olmasıyla küresel bir güç olmasından yanayız" dedi.



#Faruk Çelik
#Avrupa Birliği
#Osmangazi
7 years ago