|

Çeyrek altın ne kadar?

Bugün altın kaç lira? 6 Kasım 2017 altın fiyatları bugün yükseldiği yerde kalmış gibi görünüyor. Hareketli bir seyir izleyen çeyrek altın ne kadar oldu?

Yeni Şafak
04:31 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:16 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Çeyrek 260 lira.
Çeyrek 260 lira.
Düğüne gidecekler, yatırım yapmak isteyenler için altın fiyatlarını sizin için derledik. İşte günün
çeyrek altın
rakamları...
Çeyrek altın
ise 253,35 liradan alınırken 260 liradan satılıyor. Yarım altın da 506,70'den alınırken 519,36 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de
çeyrek altın
olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

Çeyrek altın neden tercih edilir?

Düğünlerde genel olarak çeyrek altın takılmasının ise birkaç nedeni vardır. Bunlardan birincisi, fazla fiyat farkına maruz kalmadan bozdurularak nakde çevrilebilir olmasıdır. Sonuçta hediye edilmesinin amacı, yeni bir yuva kuran gelin ve damada yardımcı olmaktır. Bir diğer neden ise en uygun fiyatlı takı olmasıydı. Bu faktör, gram altının piyasaya sürülmesiyle birlikte ortadan kalmıştır. Şimdilerde 200 liranın üstünde satılan çeyrek altın yerine, 125 lira civarında olan gram altın tercih edilmektedir.

Çeyrek altın yatırımı nasıl yapılır?

Çeyrek altına, yıllardır 'yastık altı' denen şekilde yatırım yapılmaktadır. Toplu bir şekilde ele geçen parayla veya birikimlerle kuyumcudan alınarak güvenli görülen bir yerde saklanırlar. Fiyatlarında görülen bir artışla veya nakit ihtiyacı nedeniyle yeniden kuyumcuya götürülerek o anki alış fiyatı üzerinden bozdurulurlar. Eğer kar elde etme amacıyla kuyumcudan çeyrek altın almışsanız fiyatlarındaki değişimleri iyi bir şekilde takip etmelisiniz ve gerçekten kar ettiğinizden emin olduğunuz zaman bozdurmalısınız.

Çeyrek altının özellikleri nelerdir?

Çeyrek altının içeriğinde 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır. Çeyrek altın fiyatlarının hesaplanmasında 24 ayar altın gram fiyatı, 1.6065 ile çarpılır. Üzerine işçilik maliyeti ve kar payı da yansıtılarak satışa sunulur. Yansıtılacak bu ücretler, altını aldığınız yere göre değişiklik gösterecektir.

Yeni çeyrek altın mı almalı yoksa eski çeyrek altın mı?

Çeyrek altın alırken eski tarihli çeyrek altın almanız önerilir. Yukarıda açıklamış olduğumuz sebeplerin yanında, yeni çeyrek altına yatırım yapıldığında bir sonraki yıl geldiğinde veya o yıla girilmesine kısa bir zaman kala, elinizdeki yeni altın, eski altın konumuna düşmektedir. Bu da yine ekstra bir dezavantaj oluşturmaktadır. Fakat eski çeyrek altında bu şekilde bir risk yoktur. Yatırım için daha idealdir.


#Çeyrek altın
#Altın fiyatı
#Düğün
#Çeyrek altın fiyatı
6 yıl önce