|

Ceza yememek için bunu da yapıyorlar!

Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, şimdi de türlü yalanlarla emniyeti kandırmaya çalışıyor. Edirne’de hız sınırını aşarak sabit radarlara yakalanan bazı vatandaşlar, cezadan kurtulmak için hastaneden acil hasta raporu alıyor.

Yeni Şafak
07:40 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 05:43 - 6/05/2016 Cuma
Diğer

Edirne'de farklı noktalara konulan sabit radarlar 10 günde 10 bin 28 kişiye ceza kesince, radara girdiğini fark eden sürücüler cezaları iptal ettirmek için farklı yöntemler denemeye başladı. Kimi sürücüler cezadan kurtulmak için hastaneye giderek acil hasta taşıdığına dair barkod alıyor.



MAHKEME KARARI GEREKİYOR


Bu durumun gerçekten hasta taşıyan sürücüleri olumsuz etkilediğini ifade eden Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Erbey Kılıç, şöyle devam etti: “Ceza alan kimi sürücüler hastaneye giderek acil hasta getirdiğine dair barkod alıyor. Burada bir can söz konusu. Acil hastaneye gitmesi gerekirse buna öncelik verilmesi lazım. İlgili birimlerle görüştüğümüzde örnek olarak sivil araç kullanan arkadaşların da kırmızı ışıkta geçtiğinde veya hız sınırını aştığında 'Ben acil olarak hastaneye gidiyorum' şeklinde şeyler söylediği ifade edildi. Bundan dolayı bu kabul edilmiyor. Bunun için girişimde bulunacağız. Acil durumda 5 dakikaya bile ihtiyaç duyabiliyor. Burada ayrım yapılmalı. Cezadan kurtulmak için acil servislerden barkod alan sürücülerden dolayı gerçekten hasta götüren arkadaşlarımız mağdur oluyor.'' Star'ın haberine göre, emniyet yetkilileri ise kesilen cezaların ancak mahkeme kararıyla iptal edildiğini, bunun için de sürücülerin mağduriyetini mahkemede ispatlaması gerektiğini hatırlatıyor.


#Trafik kuralları
#Radar
#Edirne
#Erbey Kılıç
#Ceza
8 yıl önce